Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Viikuna-mozzarellasalaatti



Viikuna on minulle melko uusi tuttavuus enkä ole sitä juurikaan tätä ennen käyttänyt. Ristiäistarjoiluihin se toi herkullista uutta vaihtelua, niin monet vihersalaatin variaatiot kun on jo tullut kokeiltua. Mozzarella sopi makupariksi erinomaisesti. Seuraavalla kerralla tosin viipaloin viikunat vielä pienemmiksi veneiksi sekä kaadan kastiketta salaattiin vain osan. Loput voi laittaa tarjolle erillisessä astiassa, josta jokainen voi kaataa omaan salaattiinsa sitä lisää. Näin tarjoiluastian pohjalla oleva salaatti ei ui ilkeästi kastikkeessa ja viimeisetkin vieraat saavat tuoretta, ei-märkää salaattia.

En laita tarkempia määriä salaatin ainesosiin, sillä ne riippuvat kovasti siitä kuinka monta syöjää on kyseessä ja tehdäänkö salaatti alkupalaksi, ruoaksi, buffetpöytään vai miten. Meidän 15 hengen buffetpöytään mozzarellapalloja meni neljä ja viikunoita viisi. Mikäli teet salaatin alkupalaksi, on hyvä varata n. puolikas viikuna ja puolikas mozzarellapallo per syöjä.

Viikuna-mozzarellasalaatti


salaattisekoitusta (esim. rucolaa, lollo rossoa, jääsalaattia, babypinaattia tms.)
punasipuli
mozzarellaa
tuoreita viikunoita
pinjansiemeniä
basilikanlehtiä

kastike
6 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
2 rkl balsamicoa
2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Tee ensi kastike sekoittamalla kaikki ainesosat yhteen.

Tee salaattipeti ja pilko sen päälle ohuita punasipulin viipaleita. Revi päälle mozzarellapaloja sormin. Pese viikunat ja viipaloi kuorineen salaatin päälle. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja ripottele salaatin pinnalle. Kaada kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua.
QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

  1. Kiitos! Tätä ohjettahan minä toivoinkin :)
    Taidan tehdä tätä reseptiä mukaillen salaatin tulossa oleville vaatekutsuille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! :) Tätä on helppo mukailla tilanteen ja tarpeen mukaan.

      Poista
  2. Näyttää kauniilta ja herkulliselta. Taidanpa kokeilla reseptiäsi. Minä olen myöskin vasta tänä vuonna innostunut viikunoista ja nyt ne maistuisivat koko ajan :) Pekonikääreiset viikunat on suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy ja kokeile ihmeessä! Oioioi, pekonikääreiset viikunat, niitä täytyykin testata! Slurps! :P

      Poista
  3. Herkullisen näköistä! Viikunat on kyllä hyviä. Liian harvoin tulee käytettyä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eipä kyllä kauheasti viikunoista ole mitään tullut kehiteltyä. Osasyynä saattaa tietty olla melko korkea kilohinta - nämä viisi viikunaa maksoivat lähes kympin :)

      Poista
  4. Viikunoiden sesonki on kai näihin aikoihin parhaimmillaan, ja niitä saa edullisimmin etnisistä ruokakaupoista. Itse tykkään viikunoista yhdessä valkohomejuuston kanssa. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, mietinkin että mikä mahtaa olla viikunoiden sesonkiaikaa. Täytyypä käydä tsekkaamassa noi etniset ruokakaupat! Ja viikunat ja homejuusto kuulostaa syntisen hyvältä, itse olen enemmän sinihomejuuston ystävä - toimii varmaan silläkin! :P

      Poista

Follow @hellajahoukutus