Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mutkaton raparperikakku



Tiedättekö mistä minä saan ihan älyttömän isot kiksit? Siitä, kun käteeni osuu leivontaresepti ja huomaan, että kaikki reseptin ainekset löytyvät valmiiksi kotoa. Olen siis periaatteessa täysin valmis tarttumaan kauhaan ja valmistamaan makoisan pullan/kakun/piirakan/muun herkun koska tahansa haluan. Vaikka heti. Jos vaikka kutsumaton vieras ilmoittaisi tulostaan seuraavan kahden tunnin sisään (kuten niin usein nykyään tapahtuu), olisin valmis emännöimään tuoreen leivonnaisen tuoksuisessa kodissa. Tai jos makeanhimoni yltyisi kestämättömäksi (joka on huomattavasti todennäköisempää kuin edellinen), takataskusta löytyisi nopea ratkaisu tätä varten.

Näinhän ei tietenkään usein käy, että ryntäisin saman tien leivontapuuhiin. Mutta jotenkin kummasti se helpottaa oloani, kun tunnen ruokakomeroni olevan näin hyvin varustettu. Että ihan suunnittelemattomatkin leivontasessiot onnistuisivat!

Tämän kakun ohje aiheutti juuri yllä esitetyn kaltaisen onnentunteen ja nyt kerrankin tartuin tähän mielihyvään ja leivoin kakun. Suoraan kaapista löytyvillä aineksilla.

No, kermavaahdon kerma piti kyllä käydä ostamassa kaupasta.


Mutkaton raparperikakku


muutama raparperinvarsi
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
1 dl sulatettua voita
1 rkl ruokokidesokeria

kermavaahtoa tarjoiluun

Pese ja pilko raparperinvarret. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, suola ja fariinisokeri. Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmunat, kermaviili ja jäähtynyt voisula. Yhdistä seokset ja sekoita taikinaksi. Kääntele taikinaan raparperipalat.

Kaavi taikina matalaan voideltuun (n. 23 cm) vuokaan ja tasoittele pinta. Ripottele päälle ruokosokeria. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Kakku saa olla pinnalta rapea ja sisältä hieman kostea ja pehmeä.

Tarjoile kermavaahdon kera.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Kiksit saa myös siitä, kun huomaakin, että kaapeissa ei ole lähes mitään ja luo jonkun aivan uudenlaisen ja onnistuneen reseptin heittelemällä sitä sun tätä sekaan. Näin minulla kävi eilen raparperipiirakkani kanssa. Onnistumisen tunne oli mahtava eikä kauppaan tarvinnut rynnätä vaan luovuuden avulla syntyi makoisa raparperipiirakka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! MInulla harvoin kyllä onnistuu leivonnaisten kanssa, mutta ruoassa kyllä. Hyvältä näyttää tuo sinun luova raparperipiirakka, kävin kurkkaamassa :)

      Poista
  2. Tosi mutkaton ja makoisa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, helpot ja hyvät reseptit on parhaita!

      Poista

Follow @hellajahoukutus