Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Yhden kattilan pasta



Vaikka pasta-ateriat harvoin ovat erityisen vaativia tai pitkäkestoisia ruokia valmistaa, tämä ohje vie pastan laiton helppouden ihan uudelle tasolle. Kaikki ainekset isketään samaan kattilaan, annetaan kypsyä 10 minuuttia ja pasta on valmis! Tsadaa, voiko näin helppoa ruoanlaittoa ollakaan!!

Ohjeen olen napannut A Beautiful Mess -blogista. Hieman jännältä tuntui tietysti se, ettei pastaa valuteta vaan se annostellaan suoraan kattilasta lautasille (jotteivät herkulliset maut valu pastaveden joukossa lavuaariin). Nestettä jää kattilaan hieman, mutta se ei haittaa vaan tekee ateriasta entistä mehevämpää. Mausteiden kanssa ei kannata pihistellä, jotta pastasta tulee riittävän maukasta. Mitään erillistä pastakastiketta kun tässä ruoassa ei siis ole.

Yhden kattilan pasta

kahdelle
(riittää myös kolmelle, jos lisäät pastan määrää)

150 g spaghettia
1 prk (400 g) säilyketomaatteja mehuineen
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
kourallinen basilikan lehtiä
tuoretta oreganoa maun mukaan (tai 1/2 tl kuivattua)
1 kevätsipulin varsi silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
1 kasvisliemikuutio murustettuna
1/2 l vettä
1,5 dl murustettua fetaa

Yhdistä isossa kattilassa kaikki muut raaka-aineet paitsi feta. Tuo keitos kiehumispisteeseen ja hiljennä lämpöä heti tämän jälkeen. Kypsennä kymmenisen minuuttia, kunnes pasta on al dente. Sekoittele pastaa aina välillä.

Nosta pasta levyltä ja anna sen vetäytyä kannen alla vielä muutaman minuutin ajan. Sekoita hyvin ja mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Nestettä ei pitäisi olla enää kovin paljon jäljellä, joten pastaa ei tarvitse valuttaa kattilasta. Nosta pasta lautaselle suoraan kattilasta pastaottimen avulla (voit valuttaa ylimääräisiä nesteitä tässä kohtaa kattilaan eikä haittaa vaikka nestettä jäisi myös itse pasta-annokseen). Murustele annoksen päälle fetaa ja muutama basilikan lehti.
QuickEdit
Mona
14 Comments
Share :

14 kommenttia:

  1. No ei paljon helpompaa voi olla, näyttää herkulliselta, viikonloppuna testaukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä, jää aikaa muullekin viikonlopputouhuilulle kuin kokkaamiselle! :)

      Poista
  2. Ihanan herkullisen näköistä! Eikä kovin vaikeaa tehdä :), tätä täytyy ehdottomasti tehdä.
    Kiitos muutenkin blogista, käyn säännöllisesti katsomassa/lukemassa. Ihania ohjeita!
    -Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vaikeaa ei :) Kiva kuulla, että tykkäät blogista ja ohjeista, kiitos kommentistasi!

      Poista
  3. Helppoa ja hyvää, loistoresepti lapsiperheen kiireisiin arkikokkailuihin :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeita, helppoja ja hyviä ruokaohjeita ei koskaan voi olla liikaa :)

      Poista
  4. Tätä tehdään toistekin, tosi hyvää.

    VastaaPoista
  5. Todella hyvää, kerran kokeiltu ja teen toistekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hienoa että löytyi luottoresepti!

      Poista
  6. Niin hyvää! Harvoin tulee vastaan uusia ruokia, joihin ihastuu näin kovasti. Ihanan helppo ja nopea lapsiperheen arkiruoka, tosin lapsen makuun oli vähän liian suolaista. Vähemmän fetaa hänelle ensi kerralla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! On se kiva, kun voi vaan heittää ainekset kattilaan ja valmista on :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus