Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Syntisen hyvät suklaabrownietBrowniet ja mokkapalat. Yhdistääkö kukaan muu mielessään näitä kahta herkkua? Vaikka kummatkin tietysti maistuvat fanaattiselle sokerihiirelle, pesee puhtaan suklainen brownie minusta mokkapalat kuitenkin täysin 6-0. Salaisuus lienee niiden taivaallisessa tahmeudessa. Brownien tulee aina ja kaikissa tapauksissa jäädä pehmeän tahmaiseksi keskeltä. Suklaa saa jäädä suupieliin, kun brownieta puraisee. Brownie onkin kaikessa yksinkertaisuudessaan varsinainen suklaan ylistyslaulu.

(Ja nyt täytyy rehellisyydenpuuskassa heti tunnustaa, että nämä browniethan eivät - kuten kuvasta ehkä näkyy - jääneet yhtään niin tahmeiksi kuin pitäisi vaan kypsyivät liikaa. Se ei kuitenkaan ole reseptin vaan paistajan vika. Kuten niin monessa muussakin asiassa, brownien paistamisessa mestariksi tulee vain harjoittelemalla. Joten jos ensimmäisellä kerralla herkut jäävät liian kuiviksi, kannattaa seuraavalla kerralla lyhentää reilusti paistoaikaa.)

Brownieohjeita löytyy netistä ja reseptikirjoista vaikka kuinka. Tämän yltäkylläisen ohjeen löysin Kokit ja Potit -blogista ja se on alunperin kokki Henri Alénilta. Näissä browniessa ei säästellä suklaata, voita eikä sokeria. Siksi ne ovatkin niin syntisen hyviä.

Suklaabrowniet


350 g tummaa suklaata
250 g voita
4,5 dl sokeria
6 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
200 g pähkinärouhetta
1/2 tl suolaa

Sulata paloiteltu suklaa ja voi samassa kulhossa vesihauteessa. Sekoita keskenään. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti. Sekoita suklaasula sokeri-munaseokseen huolellisesti. Sekoita keskenään vehnäjauhot, pähkinärouhe ja suola. Nostele varovasti taikinan joukkoon. Sekoita varovasti vain sen verran kuin on välttämätöntä.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa max 20 minuuttia. Älä paista liian kauan, jotta brownie jää keskeltä tahmeaksi. Omat brownieni kypsyivät hieman liikaa, joten melkeinpä kehottaisin tarkkailemaan brownieita jo 15 paistominuutin kohdalla ja kokeilemaan vaikka hammastikulla, että tikkuun jää sopivasti vielä taikinaa.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus