Tästä ruoasta piti tulla halloumi-avokado-couscoussalaatti. Himoitsin jo mielessäni, miten hyvin avokado sopii halloumin kanssa ja sitoo couscousjyviä yhteen. Toisin kävi. Lähikaupassa ei ollut tarjolla kypsyneitä avokadoja, joten kotiutin kaupasta pari täysin vihreänraakaa avokadoa ja toiveen siitä, että kypsymisprosessi huipentuu kotona. Muutaman päivän odottelun jälkeen avokadot olivat edelleen yhtä vihreänraakoja kuin kaupassakin ja salaattinälkä jo sen kokoinen, että oli keksittävä muita ratkaisuja. Nielin pettymykseni ja avokadonhimoni ja kehittelin halloumin kaveriksi muita aineksia. Varhaiskaalia, herneitä ja cashewpähkinäitä. Ja limeä. Paljon limeä.
Hyvää tuli.
Ehkä ne avokadotkin sieltä aikanaan kypsyvät. Mitään vinkkejä kypsymisen edistämiseksi?
Halloumi-couscoussalaatti
1,5 dl keittämätöntä couscousia
2 rkl sitruunaöljyä (tai oliiviöljyä)
n. 1/4 tuoretta varhaiskaalia
pala purjoa
1 dl cashew-pähkinäitä
1 pkt halloumia
2 dl herneitä
2 limen mehu
1-2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valmiiseen couscousiin öljy ja sekoita. Pilko varhaiskaali ja purjo. Paahda cashew-pähkinät kevyesti kuumalla pannulla. Leikkaa halloumijuusto kuutioiksi. Paista halloumijuustot pannulla kauniin kullanruskeiksi.
Kokoa salaatti. Yhdistä kaali, couscous, herneet, silputtu purjo, paistettu halloumi ja paahdetut pähkinät. Sekoita erillisessä kulhossa limen mehu, öljy, suola ja mustapippuri. Kaada limekastike salaatin joukkoon ja sekoita.
Mun mielestä joku joskus vinkkasi että jos laittaa omenan ja avokadon paperipussiin niin alkaa tapahtua? en ole kokeillut niin en voi vahvistaa :)
VastaaPoistaMeillä ollaan ihan couscous/bulgur-huumassa, oon tehnyt tämmöisiä salaatteja tosi usein viime aikoina, NIIN HYVÄÄ. Halloumi kruunaa koko potin (ja se avokado jos sitä on saatavilla) :)
ps. suosittelen Chrissy Freerin Superviljat-kirjaa, siellä on ihania reseptejä!
VastaaPoistaOkei, kiitos vinkistä! Samassa vihanneslaatikossa taitavat meillä tällä hetkellä olla (omenat ja avokadot), mutta omissa muovipusseissaan. Joku sanoi myös, että huoneenlämmössä kypsyisivät nopeammin. Ja sanomalehteen käärittynä.
PoistaIhanilta ovat näyttäneet ainakin ne ohjeet, mitä blogissa oot kirjasta julkaissut, täytyypä pistää kirja mieleen :)
Olen myös kuullut että muovipussiin ja huoneenlämpöön niin kypsyvät vikkelään... ja tomattien ja omenien kanssa myös...:)
VastaaPoistaTäytyypi tehdä tsekkaus sinne jääkaapin vihanneslaatikkoon ja siirtää avokadot huoneenlämpöön, jos eivät ole vielä kypsyneet. Kyllähän näiden vinkkien täytyypi pitää paikkansa, kun useampi on ne kerran kuullut... :)
PoistaOmenoiden kanssa muovipussiin. Omenahan on se pirulainen, joka pilaa muut hedelmät vierellään.. mutta toisaalta hyötykäyttöinen avokadon tapauksessa! :)
VastaaPoistaJes kiitos, omenoiden ominaispiirteitä siis :)
Poista