Parsaa, tuota kevään lempisesonkiherkkua, on saanut kaupoista jo tovin. Ostin meidän ensimmäiset parsat reilu viikko sitten ja pyöräytin niistä nopean pastaherkun. Kyllä ne ensimmäiset parsat maistuvat vaan niin hyvältä! Lisämakua tuli pekonista ja pinaatista, jotka kävivät parsan kaveriksi erinomaisesti.
Parsapasta pekonilla ja pinaatilla
1 puntti parsaa
1 pkt pekonia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
iso kourallinen tuoretta babypinaattia
suolaa
mustapippuria
2,5 dl ruokakermaa
0,5 dl vettä
1/2 sitruunan mehu ja kuori
pastaa
Kuori parsat kevyesti ja leikkaa kova tyviosa parsoista pois. Pilko parin sentin pituisiksi paloiksi. Keitä parsapaloja suolatussa vedessä muutaman minuutin ajan. Valuta ja laita kylmään veteen likoamaan, jotta parsanuput säilyttävät kauniin vihreän värinsä.
Keitä pasta.
Leikkaa pekoni siivuiksi. Paista pannulla rapeaksi. Siirrä sivuun talouspaperin päälle odottamaan. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää pinaatit ja paistetut pekonit sekä parsat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada joukkoon ruokakerma ja vesi, raasta mukaan sitruunan kuorta ja purista mehu. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Yhdistä kastike ja pasta ja nauti!
Mmmmm... parsa on niin hyvää! Pitäisköhän tänään kokeilla tätä, kun puntillinen odottelee tuolla jääkaapissa...:)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Parsa on kyllä siitä mainio jääkaapin varuste, että se taipuu aika moneksi ja maistuu ihan sellaisenaankin kevyesti keitettynä.
PoistaKokeilin tätä reseptiä viikonloppuna ja tuli aivan käsittämättömän hyvää! Parsa on niin ihanan makuista ja pekoni sopi siihen tosi hyvin.
VastaaPoistaKiva kuulla, että maistui! Parsa ja pekoni ovat kyllä mainio yhdistelmä, ei voi mennä pieleen :)
Poista