Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Lomalaisen jäätelökakku



Huhhuh, mitkä kelit!

Aivan uskomattoman upea kesäsää ja vasta toukokuussa ollaan. Hiki virtaa ja aurinko tuoksuu iholla, mutta ei käy valittaminen. Olo on erityisen iloinen ja onnellinen, sillä aloitin eilen äitiyslomani. :) Vielä tuntuu lähinnä, että olisin lähtenyt tästä vaan kesäloman viettoon, mutta ehkäpä sitä pikkuhiljaa alkaa ymmärtämään, mikä iso elämänmuutos on edessä. Sitä ennen nautin tässä rauhassa lomafiiliksestä ja kasvavasta masusta.

Loman (ja masun) kunniaksi tekee hellesäillä mieli syöpötellä lähinnä jätskiä. Tämä jäätelökakku syntyy valmisjäätelöistä ja Domino-kekseistä sekä sulatetusta suklaasta. Helppoa kuin mikä, mutta silti vähän jotain pientä ekstraa. Syö nopeasti, sillä tämä herkku sulaa näillä keleillä alta aikayksikön. Hieman sulaneen kakun voi kyllä pakastaa uudelleenkin - ainakin minulle se on uponnut ihan surutta yhä uudelleen ja uudelleen. :)

Minttusuklainen jäätelökakku


250 g Domino-keksejä
75 g voita

0,75 l vaniljajäätelöä
0,75 l minttujäätelöä
1/2 levy minttusuklaata

Ota jäätelöt hetkeksi sulamaan jääkaappiin tai huoneenlämpöön.

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai vaikka muovipussissa kaulimella läiskien. Isompia keksisattumia saa mieluusti jäädä joukkoon. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla niin, että kelmua jää myös vuoan reunojen yli. Taputtele reilu puolet keksimuruista vuoan pohjalle. Laita keksimurujen päälle hieman sulanut vaniljajäätelö ja tasoittele lusikalla. Kaada päälle loput keksimurut. Laita päällimmäiseksi minttujäätelö ja tasoittele lusikalla. Käännä kelmut jäätelön päälle ja aseta kakku pakkaseen vähintään pariksi tunniksi.

Ennen tarjoilua: Sulata minttusuklaa kattilassa tai vesihöyryssä ja anna hieman jäähtyä. Ota kakku vuoasta ja kelmusta ja aseta tarjoilulautaselle. Pirskottele suklaasulaa kakun päälle.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Onnittelut Sinulle vauvauutisista! Mietin olenko lukenut huonosti postauksesi, kun en ollut tällaista ymmärtänyt :) oman lapsen syntymäpäivä lähestyy jälleen ja mieleen palailee helteet viimeisten raskausviikkojen aikana ja se järkyttävä määrä jäätelöä jonka silloin söin...kuuluu kesään :) Aurinkoisia päiviä! Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna! Äitienpäivänä julkaisin salaisuuden täällä blogissa, joten ei ole kovin kauan vielä ollut esillä :) Kyllä näillä helteillä ja vatsan ympärysmitoilla jätski maistuu, sulla on siis ollut samat fiilikset aikoinaan. Aurinkoisia kesäpäiviä sinnekin!

      Poista

Follow @hellajahoukutus