Alkava kesä on varsinaista sesonkiruokien ilotulitusta. Parsa, raparaperi, kevätsipuli, uudet perunat, marjat... Kaikkea ihanaa alkaa löytymään kaupan hyllyiltä ja kokkailu on entistä simppelimpää.
Tämän kesän ensimmäisistä raparpereista ja (pakaste)mansikoista tein aivan superihanaa crumblea! Tämä oli todella, todella hyvää, meni jopa suosikkijälkiruokani omenakaurapaistoksen edelle. Kirpsakka raparperi ja makeat mansikat sopivat kauracrumblen kanssa täydellisesti. Ihanaa kesäjälkiruokaa <3
Raparperi-mansikka crumble
1/2 l rapaprperipaloja
1/2 l mansikoita
kanelia
150 g voita
1,5 dl fariinisokeria
5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
Mikäli käytät pakastettua raparperia / mansikoita, sulata hetki mikrossa sulatusteholla. Kaada raparperit ja mansikat uunivuokaan. Ripottele päälle kanelia.
Sulata voi. Sekoita joukkoon fariinisokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Ripottele kauramuruseos raparperien ja mansikoiden päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Nyt juuri on raparperin aika ja mikäpä parempaa kuin mansikkaa mukaan.
VastaaPoistaNe sopivat kyllä tosi hyvin yhteen :P
PoistaMansikka ja raparperi ovat tosiaan hyvä yhdistelmä. Itse tein niistä viikonloppuna hyydykekakkua... taidan ensi viikonloppua tehdä tätä herkkua =)
VastaaPoistaOi, kuulostaapa hyvältä! On kyllä pettämätön parivaljakko :)
Poista*slurps* mun piti testata tätä jo viime kesänä, mutta enpä ehtinyt. Nyt kyllä aion testata!! :)
VastaaPoistaMäkin olen tehnyt aina vaan perinteistä omenakaurapaistosta, enkä tajunnut miten herkullisia variaatioita siihen voi kehittää! Mansikka-raparperi meni ihan suosikiksi!!
PoistaKesä!
VastaaPoista...vaikka ulkona nyt näyttääkin taas hetken enemmän syksyltä, niin raparpericrumblesta tulee täydellinen kesäfiilis :)
No niin näyttää, ihan kuin se kesä olisi jo mennyt ja syksy tullut! Onneksi keittiössä voi maistua kesä - oli keli millainen tahansa <3
Poista