Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Juustokakku-brownie, joka jäi koristelematta



Pääsiäisenä tuli tuhottua yksi vuoallinen juustokakulla päällystettyä suklaabrownieta. Olin suunnitellut kakun koristeeksi kaikkea ihanaa: appelsiinilla maustettua kermavaahtoa, suklaamunien paloja ja pääsiäiskarkkeja. Lohkaisimme palan kakkua noin niin kuin vain testiksi eikä paluuta koristelurumbaan enää ollut. Kakku hävisi lähestulkoon suoraan vuoasta suihin. Eikä kaivannut mitään lisähärpäkkeitä pinnalleen. Tästä syystä kuvakin on jokseenkin viimeistelemäton mutta myös erittäin autenttinen (koitin nopeasti saada räpsäistyä edes jonkun otoksen) :).

Ohje on otettu täältä (alkuperäisessä ohjeessa on herkullisen kuuloinen vadelmakerma päällä, mutta sen voi siis huoletta jättää pois, jos et ehdi vatkata kermaa siinä vauhdissa kuin kakku tuhoutuu).

Juustokakku-brownie


pohja
200 g voita
200 g tummaa suklaata
1 dl hasselpähkinöitä
4 dl tomusokeria
3 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja

1 rkl rypsiöljyä

täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
1/2 tl vanilja-aromia (tai 1 tl vaniljasokeria)
2 kananmunaa

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Paloittele suklaa ja sulata se kulhossa vesihöyryssä. Varo, ettei höyryävää vettä pääse roiskahtamaan suklaan joukkoon.

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon jauhot ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä seokseen sulatettu suklaa.

Levitä leivinpaperi suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20cm x 30cm). Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja tasoita pinta.

Tee täyte. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, tomusokeri, vanilja-aromi sekä kananmunat tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte suklaataikinan päälle vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja vetäytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tuo kyseinen Hesarin torstai-liite, jossa tuo resepti oli, on pyörinyt keittiönpöydällämme koko pääsiäisen! :D Herkullisen kuulloista, itseäkin on houkuttanut kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, ei ihme, mullakin tuo jäi heti mieleen ja todo-listalle kun sen näin. Oli aivan taivaallista!!

      Poista

Follow @hellajahoukutus