Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Aamiaispizza



Viime viikonloppuna vietettiin apukokin synttäreitä. Aamupalalle piti taikoa siis jotain vähän spesiaalimpaa, joten tsadaa, meillä syötiin aamiaispizzaa! Aamiaiaspizza ei toki ole oma ideani, vaan sitä on tehty monissa blogeissa ennen tätä. Aamiaisaineiden siirtäminen pizzapohjalle kuulosti niin mahtavalta idealta, että pizza-aamu on ollut suunnitelmissani jo pitkään.

Jotta aamiaista ei tarvitse odotella ja valmistella pitkälle aamupäivään, pizzataikina kannattaa tehdä illalla valmiiksi. Jääkaapissa kohotettava pizzataikina oli ensimmäistä kertaa kokeilussa ja yllätyin todella iloisesti miten superhyvää ja jotenkin paljon kimmoisampaa ja helpommin käsiteltävää se oli kuin tuttu, nopeasti huoneenlämmössä kohonnut taikina. Hiivaa ei tarvita kovin paljon ja taikina saa jäädä vähän löysemmäksi, kun kohotusaika on pitkä. Jos on aikaa ja kärsivällisyyttä odottaa, niin taidanpa ottaa yön yli kohotuksen useamminkin tavaksi.

Ja aamiaispizzan myös.

Aamiaispizza

kaksi pizzaa

pohja
2 dl kädenlämpöistä vettä
1/4 pkt hiivaa
1/2 tl suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja

täytteet
pala purjoa ja / tai sipulia
öljyä
1 rkl voita
suolaa
loraus sitruunamehua
1 pkt pekonia
150 g juustoraastetta
1 pkt mozzarellaa
4 kananmunaa
kirsikkatomaatteja
avokado
tuoreita yrttejä
mustapippuria

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja öljy. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Vaivaa hyvin. Taikina saa jäädä pehmeäksi, kun kohotat sitä pitkään jääkaapissa. Peitä kelmulla ja liinalla ja anna kohota jääkaapissa yön yli.

Aamulla vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä, kunnes saat kimmoisan taikinapallon. Jaa kahteen osaan ja kauli kahdeksi ohueksi pohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa.

Huuhdo ja pilko purjo renkaiksi ja/tai kuori ja pilko sipuli. Paista purjoja / sipulia miedolla lämmöllä paistinpannulla voi-öljyseoksessa, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla ja lorauksella sitruunamehua. Poista pannulta odottelemaan ja paista seuraavaksi pekonit. Nosta valmiit pekonit talouspaperille.

Levitä juustoraaste pizzapohjille. Asettele päälle pekonit, purjot/sipulit, revitty mozzarella ja varovasti myös kananmunat. Kananmunat voi vaikka rikkoa pieneen kulhoon ja kipata siitä yksi kerrallaan pizzojen päälle. Keltuaisten tulisi jäädä ehjiksi.

Paista 225-asteisessa uunissa kunnes valkuaiset ovat hyytyneet ja pizzan reunat ovat saaneet väriä. Pizzan ollessa uunissa puolita kirsikkatomaatit, viipaloi avokado ja hienonna yrtit. Levitä ennen tarjoilua valmiin pizzan päälle. Ripottele päälle vielä hieman mustapippuria ja nauti!!
QuickEdit
Mona
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea!! Täytyykin joskus yllättää isäntä aamiaispizzalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä tämä tuntuu olevan erityisesti noiden miesten mieleen ;) Että pizzaa aamiaiseksi, mahtavaa! :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Juu kannattaa! Ja täytteitähän voi toki varioida, tosin tuo pekoni ja kananmuna taitavat olla aika olenniaset juuri AAMIAISpizzaan :D

      Poista
  3. Tomaatti varmaan vaan paranis, jos sekin kävisi ihan hetken uunissa lämpenemässä - mitä luulet? Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin voi laittaa juu tomaatitkin uuniin, itse pidän niistä enemmän tuoreena, joten siksi laitoin vasta paiston jälkeen pizzaan!

      Poista
  4. Mä aina haaveilen näistä aamiaispizzoista, mutta ikinä en ole vielä saanut aikaiseksi. Mistä sitä saa aamuun sellaista energiaa, että heti herättyä jaksaa pizzan pyöräyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän sitä yleensä saakaan, ihan totta. Tuo yön aikana kohonnut taikina auttaa jonkin verran ja sitten pitää vaan valita sellanen oikein pitkä ja rauhallinen aamu. Ja varata ehkä pieni valmisteluaamupala vielä siihen pizzan valmistumista odotellessa :)

      Poista
  5. Houkuttelevan näköistä! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkistä! Huominen ja koko vuosi alkaa tämänmoisesti. (Odotan jo nyt vaikka illalla on vaikka mitä herkkua tiedossa .)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullinen uuden vuoden aloitus siellä! Kyllä aina yhden aamiaispizzan jaksaa vaikka illalla olisi vetänyt navan täyteen :D

      Poista

Follow @hellajahoukutus