Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Metsään mars!Kansallispuisto Nuuksio on varsinainen Espoon luontoaarre ja ihan parhaita ulkoilualueita tällä seudulla. Teimme viime viikonloppuna reippaan kävelylenkin kauniissa metsämaisemissa kevätauringosta ja heräävästä luonnosta nauttien. Erityisesti perheemme karvaisin jäsen oli taas kerran aivan ekstaasissa kaikista ihanista uusista hajuista ja poluista.

Luonnossa samoilua osaa kyllä arvostaa ihan eri lailla näin aikuisena. Muistan, miten lapsena kaikki kouluretket tehtiin aina paikalliselle luontonähtävyydelle, Kuhankuonolle. Siellä sitä käveltiin ohjatusti jonossa pitkin pitkospuita ja välillä pysähdyttiin juomaan mehua tai piirtämään erilaisia sammaleita. Kivaa vaihtelua normaaleille koulupäiville toki, mutta ei niitä maisemia ja luonnon kauneutta osannut erityisemmin ihailla. Toisin kuin nyt, kun hiljaisuus, vihreys ja raikas ilma tuntuvat todelliselta elämykseltä. Ehkä syynä on myös se, että lapsena ulkona tuli pyörittyä muutenkin kaikki illat. Tehtiin majoja, myytiin leikkikioskissa lähimetsän kukkia ja kiviä ja loiskittiin lammikoissa. Luonto ja metsä olivat ihan arkisia juttuja. Nykyään ulkoilu on lähinnä samojen lenkkipolkujen talsimista työpäivän jälkeen, jolloin ajatukset ovat liian usein arkiaskareissa ja aistit uinumassa. Kun yhtäkkiä löytääkin itsensä metsän keskeltä kuuntelemasta linnunlaulua ja tuoksuttelemasta keväistä mullan tuoksua, on ihan ällikällä lyöty.

Muuta ei elämykseen tarvitse.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Sanos muuta, elämykset ovat usein lähempänä kuin arvaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei sitä aina tarvitse matkustamista maapallon toiselle puolen tai isoja rahallisia panostuksia.

   Poista
 2. Tarvitseepas - jotkut ihanat retkieväät! Ja tiiätkö just suunnittelin lenkkeillessä koiran kanssa lähimetsissä että pääsiäisen retki voisi olla sinne Kuhankuonoon, sen verran mitä lapsi siellä jaksaisi kulkea. Lähtöpaikkoja on toki monia, täytyy tutkia vähän karttoja.
  Ja kiitos ohjeesta taas - tein viikonloppuna sinun vuohenjuusto-jokirapusalaattia ja kyllä maistui hyvälle! Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, retkieväät kruunaavat metsäelämyksen! :) Meiltä unohtui tältä reissulta, mutta eihän mikään ole parempaa kuin luonnossa nautittu Reissumies, nokimakkara tai trangialla valmistettu keitto. En ole Kuhankuonolla käynyt sitten ala-asteaikojen ja tekisi kyllä kovasti mieli mennä sinne joku kerta. Mukavalta pääsiäisretkeltä kuulostaa!

   Oi, se vuohenjuusto-jokirapusalaatti, olin ihan unohtanut! Se oli hyvää!

   Poista

Follow @hellajahoukutus