Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Sitruunainen New York Cheesecake



Hyvä juustokakku on kuin pala taivasta. Mehevää ja täytelästä mutta samalla kevyen maukasta. Liian raskas juustokakku ei ole omaan makuuni, joten siksi juustokakkureseptejä pitääkin aina vähän varoen testailla. Onko taivaallista vaiko ei.

Tässä jakoon resepti, joka leijuu korkealla yläpilvissä. Sitruuna ja rahka tuovat raikkautta kakkuun, joka on samalla juuri sopivan mehevä ja juustoinen. Sulatetut ja survotut mansikat ovat piste iin päälle. Kakku on parasta seuraavana päivänä (ja sitä seuraavana), kun se on saanut vetäytyä ja kerätä makuja viileässä.

Sitruunainen New York Cheese Cake


pohja
225 g kaurakeksejä
1 dl voisulaa
2 rkl fariinisokeria

täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g sitruunarahkaa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja   
4 munaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 prk (200 g) ranskankermaa

kastike
500 g pakastemansikoita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Voitele pohja ja vuoan reunat kevyesti. Murskaa keksit ja sekoita yhteen voisulan sekä fariinisokerin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita tuorejuusto, sitruunarahka ja sokeri vatkaimella. Lisää jauhot sekä munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi sitruunankuori ja ranskankerma. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Laita uunipelti uunin pohjalle, sillä kakusta vuotaa jonkin verran rasvaa paiston aikana.

Jäähdytä kakku, peitä foliolla ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sulata pakastemansikat ja survo ne kevyesti esim. haarukalla. Sattumat sopivat kastikkeeseen oikein hyvin! :)
QuickEdit
Mona
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Nam! Itsekkin teen tätä silloin tällöin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, juustokakkua pitää aina säännöllisin väliajoin saada :)

      Poista
  2. Juustokakku on ehdottomasti suurin heikkouteni! Näyttää ihanalta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän sama täällä, harvoin pystyy kieltäytymään :)

      Poista
  3. Sitruunainen new york cheesecake on kyllä ikisuosikkini. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemppareihin ei vaan kyllästy, vaikka kuinka usein söisi! :)

      Poista
  4. Miten se menekään juuri niin, että juustokakku ihan niin kuin useimmat sopat, mutta toisin kuin useimmat kakut, ovat parhaimmillaan aina seuraavana päivänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Mutta eikö olekin ihanaa juuri noin? Hyväähän se on heti valmistuessaankin, joten ilahduttaa vielä enemmän kun tietää että huomenna ja ylihuomenna tämä on vieläkin parempaa! :D

      Poista
  5. onnistuiko tää rahkalla hyvin? selailin paljon näitä new york cheesecake reseptejä ja kaikki oli niin kamalan tuhteja :( tämä oli ainut vähän kevyempi vaihtoehto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyvin onnistui! Vähän kevensi ja raikasti, mutta silti juuri sellainen mehevän juustokakkumainen, jollainen tietty pitääkin olla :)

      Poista
  6. Muokkasin reseptiä sen verran, et laitoin yhen purkin tavallista maustamatonta rahkaa, ja puristin yhden sitruunan mehun.. Tuorejuustoa laitoin 250g :) Tuli älyttömän hyvää ja raikasta. Sitä kakkua sit tilattiinkin poikaystävän veljen ylioppilasjuhliin tarjottavaksi ;) Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, tuolla muokkauksella tulee varmasti vielä raikkaampaa! Hih, noinhan siinä usein käy, kun tarjoilee jotain hyvää kakkua, että saa levittää reseptiä eteenpäin tai jopa vastaanottaa leivontatilauksia. Toivottavasti maistuu myös ylppärijuhlijoille!

      Poista

Follow @hellajahoukutus