Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Omatekoinen vihtaNyt siirrytään hetkeksi keittiöstä ihan toiseen huoneeseen. Nimittäin saunaan.

Meillä saunottiin muutama viikko takaperin vihdan kera. Vihdan, jonka apukokki oli tehnyt omin pikku kätösin viime kesäkuussa lähimetsän oksista. Mitään sen tarkempaa ohjetta vihdan tekoon meillä ei ollut, vaan leikkasimme tuuheahkoja koivun oksia puista ja sidoimme yhdellä ohuemmalla koivunoksalla yhteen. Jossain vihtaoppaassa kerrottiin vihdan ihannemitaksi 50-55 cm, ja että lehtien ulkopuolen (vaaleampi osa) tulisi olla vihdassa ulospäin. Meidän vihdassa nämä kriteerit eivät ehkä ihan täyttyneet, mutta hyvä tuli silti. :)

Vihta asusti sanomalehteen ja muovipussiin käärittynä pakkasen alalokerossa kahdeksan kuukautta. Kun päätimme vihdoin käyttää vihdan, avasimme paketin ja otimme sen sulamaan huoneenlämpöön noin 1,5-2 tuntia ennen saunomista. Vihtaa ei saa missään nimessä laittaa kuumaan veteen tai kuumalle kiukaalle, jotteivät lehdet irtoa niin helposti vihtoessa. Sulaneen vihdan iskimme lämpimään saunaan, vedellä täytettyyn löylykiuluun eikä mennyt kuin hetki, kun pikku-saunamme oli täynnä kesäistä koivun tuoksua.

Paras saunatuoksu ikinä.

Vihta kesti yllättävän hyvin saunomisen eikä lehtiä irronnut kovin paljon. Vihtomistakin parempaa oli kuitenkin se iki-ihana tuoksu. Kesän tuoksu. Tuntui melkein kuin olisi siirtynyt hetkeksi muutaman kuukauden eteenpäin, lämpimään kesäiltaan, mökkisaunan lauteille.

Elikkäs nyt siis jo korvan taakse muistutus ensi kesälle! Vihtametsään mars! Vihta on kuulemma hyvä tehdä ennen juhannusta, jos sen aikoo pakastaa talvea varten. Jos meillä olisi isompi pakastin, ensi kesänä loihdittaisiin useampi vihta tulevien talvi-iltojen saunahetkiin.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Huippu vinkki tuo vihdan tekeminen itse! Italialainen poikaystäväni tykkää saunomisesta kovin ja olisi ollut hauska kokeilla ensi viikolla Suomessa - no, taitaa olla koivunoksat hieman vähissä. Kesällä kokeiluun siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih juu, ei ehkä ihan ajankohtaisin postaus tähän vuodenaikaan mutta pakko oli heti päästä jakamaan, kun niin ihanalta tuntui nuo koivuntuoksuiset löylyt! Ensi kesänä sitten poikaystävän kanssa koivumetsään - tuore vihtahan on vielä parempi kuin pakastettu :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus