Hyvä juustokakku on kuin pala taivasta. Mehevää ja täytelästä mutta samalla kevyen maukasta. Liian raskas juustokakku ei ole omaan makuuni, joten siksi juustokakkureseptejä pitääkin aina vähän varoen testailla. Onko taivaallista vaiko ei.
Tässä jakoon resepti, joka leijuu korkealla yläpilvissä. Sitruuna ja rahka tuovat raikkautta kakkuun, joka on samalla juuri sopivan mehevä ja juustoinen. Sulatetut ja survotut mansikat ovat piste iin päälle. Kakku on parasta seuraavana päivänä (ja sitä seuraavana), kun se on saanut vetäytyä ja kerätä makuja viileässä.
Sitruunainen New York Cheese Cake
pohja
225 g kaurakeksejä
1 dl voisulaa
2 rkl fariinisokeria
täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g sitruunarahkaa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 munaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 prk (200 g) ranskankermaa
kastike
500 g pakastemansikoita
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Voitele pohja ja vuoan reunat kevyesti. Murskaa keksit ja sekoita yhteen voisulan sekä fariinisokerin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Sekoita tuorejuusto, sitruunarahka ja sokeri vatkaimella. Lisää jauhot sekä munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi sitruunankuori ja ranskankerma. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Laita uunipelti uunin pohjalle, sillä kakusta vuotaa jonkin verran rasvaa paiston aikana.
Jäähdytä kakku, peitä foliolla ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sulata pakastemansikat ja survo ne kevyesti esim. haarukalla. Sattumat sopivat kastikkeeseen oikein hyvin! :)
Nam! Itsekkin teen tätä silloin tällöin :)
VastaaPoistaKiva, juustokakkua pitää aina säännöllisin väliajoin saada :)
PoistaNo vähän sama täällä, harvoin pystyy kieltäytymään :)
VastaaPoistaSitruunainen new york cheesecake on kyllä ikisuosikkini. ;)
VastaaPoistaLemppareihin ei vaan kyllästy, vaikka kuinka usein söisi! :)
PoistaMiten se menekään juuri niin, että juustokakku ihan niin kuin useimmat sopat, mutta toisin kuin useimmat kakut, ovat parhaimmillaan aina seuraavana päivänä :)
VastaaPoistaTotta! Mutta eikö olekin ihanaa juuri noin? Hyväähän se on heti valmistuessaankin, joten ilahduttaa vielä enemmän kun tietää että huomenna ja ylihuomenna tämä on vieläkin parempaa! :D
Poistaonnistuiko tää rahkalla hyvin? selailin paljon näitä new york cheesecake reseptejä ja kaikki oli niin kamalan tuhteja :( tämä oli ainut vähän kevyempi vaihtoehto :)
VastaaPoistaTodella hyvin onnistui! Vähän kevensi ja raikasti, mutta silti juuri sellainen mehevän juustokakkumainen, jollainen tietty pitääkin olla :)
PoistaMuokkasin reseptiä sen verran, et laitoin yhen purkin tavallista maustamatonta rahkaa, ja puristin yhden sitruunan mehun.. Tuorejuustoa laitoin 250g :) Tuli älyttömän hyvää ja raikasta. Sitä kakkua sit tilattiinkin poikaystävän veljen ylioppilasjuhliin tarjottavaksi ;) Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaKiva kuulla, tuolla muokkauksella tulee varmasti vielä raikkaampaa! Hih, noinhan siinä usein käy, kun tarjoilee jotain hyvää kakkua, että saa levittää reseptiä eteenpäin tai jopa vastaanottaa leivontatilauksia. Toivottavasti maistuu myös ylppärijuhlijoille!
Poista