Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Myöhäisherännäisen Pulled pork -purilaiset



Pulled pork eli suomen kielessä hienosti kääntynyt nyhtöpossu on yksi viime vuosien ehdottomista trendiruoista avokadopastan ja banaanilettujen kera. Pitkään haudutettu porsaan kassler/lapa/niska hajoaa hurmaavaksi riimilihaksi, jota maustetaan halutulla, usein BBQ-henkisellä kastikkeella. Valmistus on helppoa, mutta aikaa vievää, sillä lihaa kypsennetään miedolla lämmöllä useamman tunnin ajan. Pitkä odotus kuitenkin palkitaan: hyvin maustettu pulled pork on suussasulavaa ja herkullista!

Kuten monien muidenkin trendien kohdalla, olen ollut täysin myöhässä oman nyhtöpossukokeiluni kanssa. Kovin hypetys Pulled porkista taisi pyöriä jo reilu vuosi sitten. Meidän keittiössä se näki päivänvalon viime viikonloppuna. Parasta Pulled pork -reseptiä metsäsätäessäni huomasin, että netin syövereistä löytyy lähes yhtä monta reseptiä kuin on nyhtöpossun tekijää. Osa hauduttelee possua liedellä, osa uunissa, osa liemessä, osa valmiissa BBQ-kastikkeessa. Kääk, mikä näistä on se paras versio??

Päädyin tässä ensikokkailussa suolaa ja hunajaa -blogin Pulled pork -ohjeeseen ja resepti onkin napattu sieltä melko lailla tällaisenaan vain muutamin pienin muutoksin. Tällä versiolla possu onnistui ainakin erinomaisesti - tosin ensi kerralla haluan ehkä hakea mausteisiin vielä enemmän potkua. Ehkä lisää chiliä pintamausteeseen ja kastikkeeseen, muutama mustapippuri lisää haudutusliemeen...

Pulled pork


noin 1,5 kg porsaan kassleria tai lapaa

pintamauste
1 rkl fariinisokeria
2 tl paprikamaustetta
2 tl suolaa
reilusti Santa Marian Roasted garlic & pepper -mausteseosta
chiliä
mustapippuria

liemi
kuumaa vettä
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 tähtianis
2 laakerinlehteä
kokonaisia mustapippureita

BBQ-kastike
1/2 sipuli
3 valkosipulin kynttä

 2 dl coca-colaa
1/2 dl ketsuppia
1 limen mehu
2 rkl ruokosokeria
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
chiliä (maun mukaan, melko reilusti)
1 prk tomaattipyrettä

Sekoita pintamausteen ainekset keskenään ja hiero possun pintaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti, jopa yön yli.


Nosta liha lämpiämään noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa se muutamaan osaan ja ruskista nopeasti padassa kuumassa öljyssä. Pilko sipulit reilun kokoisiksi paloiksi ja kuori valkosipulinkynnet. Lisää liemen ainekset pataan. Kuumenna vesi ennen pataan lisäämistä. Vettä saa olla noin puoleen väliin lihoja.


Paista pataa uunissa ensin puolisen tuntia 200 asteessa ilman kantta. Laske tämän jälkeen lämpötila 130 asteeseen, laita kansi päälle ja jatka haudutusta nelisen tuntia. Käännä lihat puolessa välissä paistoa.

Haudutuksen loppuvaiheessa ala valmistaa BBQ-kastiketta. Silppua sipuli ja valkosipuli. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä reilu puoli tuntia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Nosta valmiit lihat padasta ja riivi ne kahdella haarukalla säikeiksi. Poista ylimääräinen rasva sekä mahdolliset luut. Sekoita joukkoon BBQ-kastiketta sekä hieman haudutuslientä. BBQ-kastiketta kannattaa jättää myös tarjoiluun, jotta jokainen voi säädellä lihan makua oman makunsa mukaan.

Kypsennä tarvittaessa vielä kannen tai folion alla 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

-----

Pulled pork -purilaiset valmistuivat näin:

Lorauta hieman oliiviöljyä hampurilaissämpylöiden pinnoille ja sivele öljyä puolitetulla valkosipulinkynnellä. Näin saat sämpylöihin vienon valkosipulin maun. Lämmitä sämpylöitä uunissa muutaman minuutin ajan.

Kasaa purilaiset: pohjalle Hellman'sin majoneesia, salaatin lehtiä, coleslaw'ta (ohje löytyy täältä) ja iso kasa pulled porkia. Päälle vielä hieman BBQ-kastiketta sekä halutessasi Sriracha-kastiketta ja muutama punasipulin regas. Kanteen majoneesia ja lakki päälle. Mmmmm, kun oli hyvää!!!


Loppukommentteina vielä:
  • BBQ-kastike oli aivan erinomaisen hyvää ja niin helppotekoista, että tätä tehdään meillä varmasti useamminkin myös ihan sellaisenaan!
  • Lihan haudutusliemi kannattaa otta talteen, siivilöidä, pakastaa ja käyttää uudestaan myöhemmin lihaliemenä.
  • Koska kaipasin lihaan vielä aavistuksen potkua, Sriracha-kastike sopi nyhtöpossun kaveriksi aivan älyttömän hyvin. Suosittelen!
  • Ja lopuksi: jos olet samanlainen mattimyöhäinen kuin minä, etkä ole vielä kokeillut Pulled porkia, nyt on sen aika. Kokeile!! :)
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Meidän keittiössä tämä trendi ei ole vieläkään nähnyt päivänvaloa, vaikka muiden tekemänä olenkin sitä usein mässäillyt :) Hyvän näköinen tuo sun settis. Päällimäisenä iski coleslaw-himo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tämän ensikokeilun jälkeen olen NIIIN sitä mieltä, että pulled pork ja coleslaw kulkevat käsikädessä. Komppasivat toisiaan aivan älyttömän hyvin!

      Poista

Follow @hellajahoukutus