Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Munakas rucolasalaatilla



Munakas taipuu moneksi ja pelastaa useita arjen ruokatilanteita. Kananmunat ovat jääkaapin (tai no, ainakin meillä jääkaapin, vaikkei niitä siellä tarvitsisikaan säilyttää) vakiovaruste ja niistä tulee taiottua niin aamu- kuin iltapalaa. Ja hätäpalaa, kun mitään muuta ei keksi. Kokit ja Potit teki blogissaan kaunista munakasta, jonka päälle kasattiin salaattia lisukkeineen. Tätä kokeilin minäkin, meidän jääkaapin antimista. Olipa hyvää!

Munakas rucolasalaatilla

kahdelle

5 munaa
1 dl maitoa
suolaa ja mustapippuria

2 tomaattia
oliiviöljyä
balsamicoa
tuoretta ruohosipulia (tai muita yrttejä)
pala kesäkurpitsaa
fetajuustoa
rucolaa

Pilko tomaatit ja lisää joukkoon silputtua ruohosipulia (tai muita kaapista löytyviä yrttejä) sekä loraus oliiviöljyä ja balsamicoa. Jätä maustumaan hetkeksi.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannulla. Kuumenna pannu kuumaksi ja kaada munakasmassa pannulle. Siirtele lastalla massaa reunoilta keskelle, kunnes massa on melkein hyytynyt. Pienennä lämpöä reilusti ja anna massan hyytyä haluamaasi muotoon.

Paista toisella pannulla tilkassa öljyä viipaloitu kesäkurpitsa ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Älä paista viipaleita liian kauan, jotta kesäkurpitsoissa säilyy mukava purutuntuma.

Puolita munakas ja asettele lautasille. Lusikoi munakkaiden päälle rucolaa, kesäkurpitsaviipaleet, marinoituneet tomaatit (jätä neste kulhoon) sekä fetajuusto. Rouhaise päälle vielä vähän mustapippuria. Syö heti.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Munakkaalle iso JOO! Menee usein aamupalana, mutta myös sellaisina iltoina, kuin ei oikein meinaa keksiä mitä kokkaisi. Ja variaatioitahan on miljoona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, variaatioita on tosiaan niin monta että bloginhan voisi perustaa vaikka pelkistä munakasresepteistä! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus