Meillä on viime kuukausina aktivoiduttu syömään viikonloppuaamuisin melko lailla puuroa. Puuro tuo mukavaa vaihtelua perinteiseen aamuleipään ja -jugurttiin, mutta niin maittavaa ja täyttävää kuin se syödessä onkin, se harvoin pitää nälkää loitolla useita tunteja. Puuroaamiaisen jälkeen on siis hyvä varautua, että lounasaika on kohtuullisen ajan kuluttua luvassa.
Useimmiten syömme kaurapuuroa marjoilla tai mehukeitolla, mutta välillä on kiva kokeilla vähän erilaisia puuroja. Tämä neljän viljan puuro maustui omenalla ja kanelilla ja teki puuroaamiaisesta lähes luksusta.
Neljän viljan omena-kanelipuuro
1/2 l vettä
1/2 l omenamehua
2 kanelitankoa
3/4 tl suolaa
4 dl neljän viljan hiutaleita
1 dl omenahilloa
1/2 omena kuutioituna
Kuumenna kattilassa vesi, omenamehu ja kanelitangot. Kun neste kiehuu, lisää suola ja hiutaleet. Anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon omenahillo. Poista kanelitangot ennen syömistä. Kuutioi omenanpuolikas puuroannosten päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti