Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Rakas joulujälkkärini luumurahka
Joululeivonnaiset ja -jälkiruoat ovat ihan ehdottomia suosikkejani! Jouluiset maut sopivat vaan niin hyvin makeisiin herkkuihin: kaneli, neilikka, karpalo, luumu, pipari, rusina...

Ohjeita joulunajan leivonnaisiin löytyykin jos jonkinmoista. Joka joulu pyrin kokeilemaan jotain uutta reseptiä, mutta niitä vakiintuneita luottoreseptejäkin löytyy. Yksi niistä on luumurahka. Kun haluaa mahdollisimman maistuvan jälkiruoan mahdollisimman vähällä vaivalla, on luumurahka ehdoton. Se on yksinkertaisesti h e r k u l l i s t a. Rahka ei ole liian täyttävää, joten sitä jaksaa myös syödä kaikkien jouluruokien jälkeen - siitäkin syystä erinomainen joulujälkkäri. Vaikkakin vedän luumurahkaa aina aivan liian ison annoksen kerralla. Minkäs teet, kun ei kerran osaa lopettaa ajoissa :)

Ja käyhän tämä erinomaisesti myös itsenäisyyspäivän jälkkäriksi.

Valoisaa itsenäisyyspäivää siis!


Luumurahka


150 g luumumarmeladia
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
50 g kuivattuja luumuja

punaherukoita koristeluun

Sekoita luumumarmeladi ja maitorahka keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Leikkaa kuivatut luumut neljään osaan ja lisää rahkaan.

Koristele luumuilla ja punaherukoilla.
 
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Meilläkin tuo luumurahka kuuluu ihan ehdottomasti joulupöytän, jälkkäriksi! Muistan kuinka jo pienenä se rahkan teko oli minun vastuullani. Pienelle ihmiselle se oli tärkeä asia joulussa, ja ehkä siksi olenkin pitänyt siitä kynsin hampain kiinni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluperinteet muodostuvat just tuollaisista asioista ja siksi ne ovatkin tärkeitä! Ja maistuvat entistä paremmalta :)

   Poista
 2. Meillä taas ei luumurahkaa olla koskaan syöty jouluna (eikä kyllä paljon muutenkaan), mutta tänä vuonna asian voisikin muuttaa... Kuulostaa nimittäin ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eihän luumu pelkästään jouluinen maku ole ja hyvin voi syödä vaikka kesähelteillä (kuten olen varmaan minäkin tehnyt)!

   Poista

Follow @hellajahoukutus