Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Pala paahtopaistiaPitkään kokkauslistalla kummitellut paahtopaisti pääsi vihdoin valmistukseen viime viikonloppuna. Paahtopaisti on hyvää niin vastavalmistuneena kuin jääkaappikylmänä, ja sen riittävyys useamman päivän ateriaksi houkutteli kokeilemaan. Paahtopaisti on hirmu hyvää, kunhan se ei pääse sitkistymään. Mitään pomminvarmoja vinkkejä en välttämättä osaa antaa, mutta ohjetta seuraamalla pitäisi paistin onnistua.

Paahtopaistia olemme tähän mennessä nauttineet kermaperunoiden kanssa, pitaleivän välissä jugurttikastikkeen ja kasvisten kera sekä ja leivän päällisenä. Koska neljäs päivä peräkkäin voi innokkaammallekin paahtopaistifanille olla hieman liikaa, taidan lopusta lihasta tehdä lihapataa. Sipulia, valkosipulia, porkkanaa, lihalientä ja ehkä vähän tuorejuustoa tai smetanaa pyöristämään makuja... Mmmm...

Mutta se paahtopaistin ohje siis ensin!

Paahtopaisti


1 kg paahtopaistia
suolaa
mustapippuria
timjamia
3 rkl voita

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön, mielellään ainakin tuntia ennen valmistamista.

Hiero lihan pintaan reilusti suolaa, pippuria ja timjamia. Kuumenna paistinpannussa voi ja ruskista lihan pinta nopeasti kiinni joka puolelta.

Nosta paahtopaisti uunivuokaan. Työnnä lämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan, mahdollisimman keskelle paistia. Kypsennä paistia 125-asteisessa uunissa noin tunti per kilo, kunnes sisälämpötila on 58-60 astetta.

Ota paisti pois uunista ja kääri se folioon. Anna vetäytyä folion sisällä vielä puolisen tuntia.

Huom! Ole tarkkana paistia leikatessa ja leikkaa viipaleet aina poikkisyin. Suurin syy sitkeään lihaan on väärin leikattu paisti.
QuickEdit
Mona
10 Comments
Share :

10 kommenttia:

 1. Näyttääpäs namilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli aika sopivan punertavaa 58-asteen sisälämpötilalla!

   Poista
 2. Ihana paahtopaisti! meillä ei olla hetkeen moista syötykään, mutta se on kyllä aivan ihanaa lämpimänä ja kylmänä. Kahden hengen taloudessa paahtopaisti riittää myös useampaan ateriaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella riittoisa kyllä! Tästä kilon mötikästä on tosiaan syöty jo useampi päivä, joten lopusta täytyy varioida jotain vähän uutta :)

   Poista
 3. hahahah, hiukan nauroin, sillä taitaa olla tiedossa tätä myös perjantaina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellinen kypsyys mun makuun!

   Poista
  2. Niin minustakin, ehkä ihan hetken olisi voinut vielä pitää pidempään, mutta vain hetken. Punertavaa sen olla pitää :)

   Poista
 4. Paahtopaisti on ihan parasta comfort-ruokaa! Pitääpä laittaa taas listalle.

  VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus