Synttärijuhlien tarjoilussa halusin päästä helpolla, joten päätin tarjota vieraille salaattibuffetin, josta jokainen sai koota sellaisen salaatin kuin haluaa. Juhlajärjestelyjä tämä helpottaa kovasti, sillä aika moni aineksista vaatii vain kaatamista purkista tarjoiluastiaan tai korkeintaan pesemistä ja pilkkomista, kuten kasvikset. Toki valmistustakin vaativia komponentteja buffettiin kuului, ja niistä yksi oli couscousista valmistettu tabbouleh.
Lähi-idästä kotoisin oleva tabbouleh tehdään perinteisesti bulguriin, mutta couscous toimii sen sijaisena myös oikein hyvin. Tämä ohje on suunniteltu ison joukon buffet-pöytään, joten määrätkin ovat sen mukaiset. Voit hyvin puolittaa tai tehdä vain neljäsosan ohjeesta, jos kokkaat pienemmälle porukalle.
Couscous tabbouleh
25 hengelle lisukkeeksi3-4 dl keittämätöntä couscousia
200 g herneitä
3 punasipulia
2 kurkkua
6 tomaattia
3 ruukkua lehtipersiljaa
2 ruukkua minttua
2-3 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
2-3 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Keitä couscous ohjeen mukaan. Kaada valmiin couscousin joukkoon reilusti oliiviöljyä ja sekoita niin, ettei se kokkaroidu.
Sulata herneet. Pilko sipulit pieneksi sipuksi ja tomaatit ja kurkut pieniksi kuutioiksi. Silppua lehtiperiljat ja mintut. Sekoita sitruunanmehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Yhdistä turvonnut couscous, herneet, sipulit, tomaatit, kurkut ja öljyseos. Sekoita hyvin.
Maista tabboulehia ja mausta tarvittaessa lisää suolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja / tai yrteillä. Tabbouleh ei saa olla liian kuivaa, vaan ihanan mehevää ja maukasta! Koristele tarjolle laitettaessa vielä lehtipersiljalla.
-----
ps. Hella & houkutus on ehdolla vuoden inspiroivimmaksi ruokablogiksi!
Käy antamassa äänesi ja voita liput Inspiration Blog Awardsiin la 16.11. Klaus K Living Roomiin:
Nam! Olen tehnyt tätä monesti ja aina se on vaan niin ihanan raikasta ja maukasta!
VastaaPoistaOi, kiva kuulla! Tämä on kyllä yksi minunkin suosikeista, toimii niin monen kanssa lisukkeena.
Poista