Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Aurajuustoperunat foliossa



Klassinen grilliherkku ja -lisäke on folionyytissä valmistuvat Aurajuustoperunat. Nyt kun grillikausi alkaa auttamattomasti olla ohi, tämä annos valmistuu kätevästi myös uunissa. Kypsymisaika tosin on vähän pidempi kuin kuumassa grillikosketuksessa, jotta juusto ehtii kunnolla sulamaan ja puoliksi keitetyt perunat kypsymään. Tässä nyytissä kun ei haittaa vaikka perunat pääsisivät vähän ylikypsymäänkin, sillä muussaantunut peruna yhdistettynä sulaneeseen Aurajuustoon ei takuulla häiritse ketään. :)

Luonnollisesti folioon voi heittää joukkoon muitakin kasviksia tai korvata Aurajuuston jollain toisella juustolla.

Aurajuustoperunat foliossa

kahdelle

5-6 perunaa (kesäaikaan uusia perunoita luonnollisesti reippaasti enemmän)
2 sipulia
pala purjoa tai kevätsipulin vartta
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 pkt Aurajuustoa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta persiljaa

Keitä pestyt ja/tai kuoritut perunat puolikypsiksi. Kuori ja pilko sipulit reippaan kokoisiksi paloiksi (pl. valkosipulit, jotka ainakin itse pilkoin mielummin ihan pieneksi. Toki mukaan voi heittää vaikka kokonaisiakin valkosipulinkynsiä, jos tykkää.)

Ota iso pala foliota. Pirskota folion päälle hieman oliiviöljyä. Paloittele aavistuksen jäähtyneet perunat kahteen-neljään osaan ja kippaa foliolle. Lisää joukkoon sipulit ja murustettu Aurajuusto. Kaada päälle vielä hieman oliiviöljyä sekä rouhaise mukaan reilusti suolaa ja mustapippuria. Kruunaa komeus hienonnetulla persiljalla. Halutessasi voit tehdä omat foliokääröt kullekin syöjälle.

Paista nyyttiä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Grillissä riittää usein 20-30 minuuttia.


Perunoiden kanssa valmistui parmankinkkuun käärittyä broilerinfileitä sekä persiljaporkkanoita. Eivät vaatiineet ihan yhtä pitkää uuniaikaa kuin perunat, joten folionyytti kannattaa laittaa ensimmäisenä kypsymään.

Bon appétit ja mukavaa tiistai-iltaa!

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tästä postauksesta tuli ihana kesäfiilis vaikka ulkona onkin jo pilkkopimeää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mäkin olen mieltänyt tämän jotenkin kesäruoaksi, mutta hyvin onnistui syyskuisena uuniruokanakin :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus