Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Tervetuloa!

Tervetuloa!

Hae tästä blogista

SEURAA BLOGIANI

Blogiarkisto

Ethän kopioi kuviani. Sisällön tarjoaa Blogger.

- - - - - - - -

Hella & houkutus -blogissa kokataan ja leivotaan rennolla otteella. Hellallani valmistuu arjen pyörityksessä syntyviä helppoja ja herkullisia ruokia sekä leivonnaisia. Välillä kameraan tallentuu myös muita elämän kauniita hetkiä. Tervetuloa mukaan!

Kebab kotikonstein



Kebab. Rakkaan apukokkini lempiruoka.

Voitte siis kuvitella, että tämä resepti otettiin meillä vastaan suurella ilolla ja innostuksella. Eikä vähiten sen takia, että - uskokaa tai älkää - itsetehdyn kebabin tekeminen on H E L P P O A. Tarkennettuna: aivan älyttömän helppoa. Vaivalloisinta prosessissa on jauhelihataikinan vaivaaminen, joka vaatii jonkin verran aikaa ja hauislihasta. Mutta muuten, siinäpä se! Aikaa kuluu toki, sillä kebabpötkäle asustaa uunissa nelisen tuntia. Kebab kannattaakin valmistaa edellisenä päivänä ja isona satsina, jotta siitä riittää useampaan herkutteluhetkeen.

Täydellistä itsetehtyä roskaruokaa.

Kebab


800 g naudan jauhelihaa (voit korvata osan lampaan jauhelihalla)
2 tl suolaa
3 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua chiliä
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
2 rkl kuivattua persiljaa

Huom! Maustemäärät ovat lähinnä suuntaa antavia, käytä oman maun mukaan (mutta riittävästi)!

Laita jauheliha ja mausteet isoon kulhoon ja sekoita sähkövatkaimen taikinasauvoilla 10-15 minuuttia. Tarkoitus on saada vaivattua jauhelihasta ilmat pois, jotta se on mahdollisimman tiivis paketti.

Levitä kebabmassa tuplafolion päälle ja muotoile siitä tiivis pötkö. Kääri kebab folioon ja rullaa päät kiinni. Laita kääryle uunivuokaan, sillä pötköstä valuu paistettaessa jonkin verran rasvaa.


Paista 100-asteisessa uunissa 4 tuntia. Anna kypsän rullan vetäytyä huoneenlämmössä ja jäähdytä tai pakasta paketti sen jälkeen. Rulla säilyy hyvin pakkasessa ja voit veistää siitä ohuita suikaleita aina tarpeen mukaan. Rullaa kannattaa tällöin sulattaa jääkaapissa tunti-pari, jolloin pinta pehmenee ja siitä on helpompi vuolla veitsellä tai juustohöylällä kebabsuikaleita. Paista suikaleet kevyesti pannulla ennen tarjoilua.

Tarjoile kebab pitaleivän sisässä tomaatin, paprikan, kurkun, salaatin, jugurttikastikkeen, salsakastikkeen ja fetajuuston kera.


QuickEdit
Mona
10 Comments
Share :

10 kommenttia:

  1. Oijoi, tätä täytyy tehdä omallekin apukokille! saan heti paras vaimoke-pisteet kotiin tällä ;)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen pitaleipäannos :)

    VastaaPoista
  3. Nam! Pitääkin testata, näyttää niin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ennen ensimmäistä kebab-kokeiluani edes osannut ajatella, että sitä voisi tehdä ihan kotikeittiössä! Yllätys oli suuri, kun ensimmäinen satsi valmistui: täähän maistuu ihan kebabilta!! :D

      Poista
  4. Tää menee niin kokeiluun meillä! Säilöin chilitkin jo kebabia varten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, kuulostaa hyvältä! Chili / jalapeno unohtuikin meiltä pitaleivän välistä kokonaan!

      Poista
  5. muokkailen ohjettasi tein ja aivan ihanaa tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Minäkin olen muokkaillut tämän jälkeen reseptiä useasti, laittanut vähän eri mausteita ja vaihtanut osan lihasta lampaan jauhelihaan. Hyvää on tullut aina! :)

      Poista

[name=Hella ja houkutus] [img=https://1.bp.blogspot.com/-6qmcIVIuHPs/WSKTogGFfqI/AAAAAAAAJPA/zl9dLMka6W0dRyAvoF-UaOtOPorFFk4bQCLcB/s1600/haarukka.png] [description=Seuraa blogiani] (facebook=https://www.facebook.com/hellajahoukutus) (instagram=https://www.instagram.com/hellajahoukutus/) (bloglovin=https://www.bloglovin.com/blogs/hella-andamp-houkutus-3646076)

Follow @hellajahoukutus