Kebab. Rakkaan apukokkini lempiruoka.
Voitte siis kuvitella, että tämä resepti otettiin meillä vastaan suurella ilolla ja innostuksella. Eikä vähiten sen takia, että - uskokaa tai älkää - itsetehdyn kebabin tekeminen on H E L P P O A. Tarkennettuna: aivan älyttömän helppoa. Vaivalloisinta prosessissa on jauhelihataikinan vaivaaminen, joka vaatii jonkin verran aikaa ja hauislihasta. Mutta muuten, siinäpä se! Aikaa kuluu toki, sillä kebabpötkäle asustaa uunissa nelisen tuntia. Kebab kannattaakin valmistaa edellisenä päivänä ja isona satsina, jotta siitä riittää useampaan herkutteluhetkeen.
Täydellistä itsetehtyä roskaruokaa.
Kebab
800 g naudan jauhelihaa (voit korvata osan lampaan jauhelihalla)
2 tl suolaa
3 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua chiliä
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
2 rkl kuivattua persiljaa
Huom! Maustemäärät ovat lähinnä suuntaa antavia, käytä oman maun mukaan (mutta riittävästi)!
Laita jauheliha ja mausteet isoon kulhoon ja sekoita sähkövatkaimen taikinasauvoilla 10-15 minuuttia. Tarkoitus on saada vaivattua jauhelihasta ilmat pois, jotta se on mahdollisimman tiivis paketti.
Levitä kebabmassa tuplafolion päälle ja muotoile siitä tiivis pötkö. Kääri kebab folioon ja rullaa päät kiinni. Laita kääryle uunivuokaan, sillä pötköstä valuu paistettaessa jonkin verran rasvaa.
Paista 100-asteisessa uunissa 4 tuntia. Anna kypsän rullan vetäytyä huoneenlämmössä ja jäähdytä tai pakasta paketti sen jälkeen. Rulla säilyy hyvin pakkasessa ja voit veistää siitä ohuita suikaleita aina tarpeen mukaan. Rullaa kannattaa tällöin sulattaa jääkaapissa tunti-pari, jolloin pinta pehmenee ja siitä on helpompi vuolla veitsellä tai juustohöylällä kebabsuikaleita. Paista suikaleet kevyesti pannulla ennen tarjoilua.
Tarjoile kebab pitaleivän sisässä tomaatin, paprikan, kurkun, salaatin, jugurttikastikkeen, salsakastikkeen ja fetajuuston kera.
Oijoi, tätä täytyy tehdä omallekin apukokille! saan heti paras vaimoke-pisteet kotiin tällä ;)
VastaaPoistaKyllä, pisteet nousee kohisten! :D
PoistaHerkullisen näköinen pitaleipäannos :)
VastaaPoistaKiitos, herkkua oli!
PoistaNam! Pitääkin testata, näyttää niin hyvältä!
VastaaPoistaEn ennen ensimmäistä kebab-kokeiluani edes osannut ajatella, että sitä voisi tehdä ihan kotikeittiössä! Yllätys oli suuri, kun ensimmäinen satsi valmistui: täähän maistuu ihan kebabilta!! :D
PoistaTää menee niin kokeiluun meillä! Säilöin chilitkin jo kebabia varten! :)
VastaaPoistaOijoi, kuulostaa hyvältä! Chili / jalapeno unohtuikin meiltä pitaleivän välistä kokonaan!
Poistamuokkailen ohjettasi tein ja aivan ihanaa tuli :)
VastaaPoistaKiva kuulla! Minäkin olen muokkaillut tämän jälkeen reseptiä useasti, laittanut vähän eri mausteita ja vaihtanut osan lihasta lampaan jauhelihaan. Hyvää on tullut aina! :)
Poista