Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Viimeisiä vartaita (kai) viedäänAurinkoa ja parinkymmenen asteen lämpötiloja on luvattu tänne Etelä-Suomeen koko loppuviikoksi, joten kesä jatkuu ja grillaussesonki ei suinkaan ole vielä loppu. Ehei! Näin ainakin uskottelen, sillä tämä herkullinen varrasresepti on roikkunut postauslistalla jo jonkin aikaa ja koin jo lähes omantunnontuskia, kun en ole saanut sitä tänne blogiin asti siirrettyä.

Maukas marinadi on grillattavalle lihalle ehdoton, käytät sitten nautaa, possua tai jotain muuta. Tätä lime-valkosipulimarinadia, jota grillattaessa tuunataan vielä BBQ-kastikkeella, saimme maistaa jo toukokuussa ystävän pihajuhlissa. Siitä saakka sitä on pitänyt testata itsekin, ja muutama viikko sitten lihavartaita valmistettiin anoppilassa pienessä tihkusateessa. Käytimme vartaisiin naudan ulkofileetä ja se toimi oikein hyvin. Kylkeen kasattiin keko öljyllä, suolalla ja pippurilla pyöriteltyjä vihanneksia sekä muutama makkara apukokin mieliksi.

Maukkaat naudanlihavartaat


750 g naudan fileetä
varrastikkuja

marinadi
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 limen mehu
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
muutama tippa tabascoa tai 1 pieneksi pilkottu chili

BBQ-kastiketta (esim. HP tai Santa Maria) 

Puhdista liha mahdollisista suurimmista kalvoista ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Anna lihojen maustua marinadissa jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista. Työnnä lihapalat varrastikkuihin. Puisia varrastikkuja kannattaa liottaa hetki kylmässä vedessä ennen tätä, jotta ne eivät pala tai mustu grillattaessa.

Grillaa vartaat ensin nopeasti kummaltakin puolelta (n. 2 min per puoli). Valele tämän jälkeen vartaita kypsymisen aikana BBQ-kastikkeella ja kääntele silloin tällöin. Vartaiden kypsymisaika on noin 10 minuuttia, palojen koosta riippuen. Lihaa ei missään nimessä tule grillata liian pitkään, jotta siitä ei tule kuivaa vaan murean mehevää.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus