Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Ramen burger



Nyt ollaan sitten kerrankin ihan ruokatrendien aallonharjalla. New Yorkin viimeisin villitys, Ramen burger, on herättänyt keskustelua ja kokkailuintoa jo muutamissa blogeissa ja Hella ja houkutus liittyy joukkoon edistykselliseen :). Apukokki bongasi tämän uusimman burgeritulokkaan netistä, ja kun kerran burgereista on kyse niin tokihan tämä meni meillä heti testiin.

Vaikka idea paistetuista nuudeleista hampurilaissämpylänä vaikuttaa vähintäänkin kyseenalaiselta, toimii homma yllättävän hyvin. Kylmässä jähmettyneet ja kananmunalla sidotut nuudelit pysyvät melko hyvin kasassa - vasta viimeisillä puraisuilla burgeri alkoi levitä käsiin. Siistiä ensitreffiruokaa Ramen burger ei silti ole, vaan täytteitä saa pyyhkiä niin poskista kuin pöydältäkin. Mutta sehän on vaan hauskaa! Täytteitä voi varioida makunsa mukaan - ainakin aasialaishenkinen makumaailma tuntui burgeriin perustellulta ja toimi erinomaisesti. Ramen burger ei tosin kaipaa edes ylettömästi erilaisia täytteitä, kun nuudelit ja pihvin maustaa hyvin.

Maukas villitys siis! Näitä tehdään varmasti meillä uudelleenkin!


Ramen burger


sämpylä
vehnänuudeleita n. 75 g / syöjä
vettä
loraus lihafondia
loraus soijaa
1 kananmuna
öljyä paistamiseen
pellavansiemeniä

pihvi
150 g naudan jauhelihaa / syöjä
loraus soijaa
loraus kalakastiketta
mustapippuria
suolaa

lisukkeet
1 sipuli
pala purjoa
salaatinlehtiä tai rucolaa
1/2 avokado
srirachakastiketta

Aloita burgerien valmistaminen nuudelien keittämisellä. Lisää keitinveteen loraus soijaa ja lihafondia, niin saat makua "sämpylöihin". Keitä nuudelit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja lisää joukkoon 1 kananmuna per syöjä. Jos siis teet burgerit kahdelle, kuten me, keitä noin 150 g nuudeleita ja käytä 2 kananmunaa.


Ota esille kaksi pienehköä kulhoa per burger, esim. murokulhot tai vastaavat käyvät hyvin. Painele nuudelit mahdollisimman tiukasti kulhojen pohjalle. Laita päälle pala leivinpaperia ja kasaa kulhot päällekkäin. Laita vielä päällimmäisen kulhon päälle jotain pientä painoksi ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Anna nuudelisämpylöiden jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Valmista pihvit. Sekoita jauhelihan joukkoon loraus soijaa ja kalakastiketta sekä reilusti mustapippuria ja jonkin verran suolaa (suolan kanssa kannattaa olla varovaisempi, sillä sekä soija että kalakastike ovat suolaisia). Muotoile jauheliha taputellen pihveiksi. Paista pihvit öljyssä kuumalla pannulla ja jätä aavistuksen mediumeiksi. Paista samalla myös viipaloitu sipuli samassa öljyssä kauniin kullanruskeiksi renkaiksi.

Siirrä pihvit ja sipulit syrjään odottamaan (halutessasi lämpimään uuniin, jotta ne eivät menetä lämpöään) ja ota nuudelikupit jääkaapista. Irrota nuudelisämpylät hellävaraisesti kulhoista ja paista ne reippaassa öljyssä kuumalla pannulla. Ripottele päälle pellavansiemeniä. Paista toiselta puolelta kauniin ruskeiksi ja käännä hetkeksi myös toiselle puolelle paistumaan, jotta nuudelit pysyvät paremmin kasassa.

Kasaa Ramen burgerit lautaselle voi- / leivinpaperin väliin, jotta ne on helpompi syödä käsin. Yksi nuudelikuori alle, päälle pihvi, paistetut sipulirenkaat, hienonnettua purjoa, rucolaa tai salaatinlehtiä, avokadoviipaleita ja aavistus srirachakastiketta. Toinen nuudelikuori päälle ja eikun kimppuun! :)

Herkullista viikonloppua!!!
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Yritin ovelana tehdä minikokoisia ramen burgereita muffinsivuoissa, mutta nuudelit jollain tavalla nappasivat kiinni vuokaa, eikä siitä tullut oikein mitään. Ehkä yritän uudelleen vielä oikein alkuperäisen ohjeen kanssa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, olis voinut kyllä toimia tosi hyvin! Mites sellanen teflon-muffinsivuoka, jossa tilaa useammalle muffinsille? Siihen ei varmaan tarttuisi.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Jep, näitä on kyllä hauska sekä tehdä että syödä :) Ei mikään perinteinen hamppari, mutta siitäpä se hauskuus juuri tuleekin, kun huomaa että tämä hulluus ihan oikeasti toimii ja maistuu!

      Poista

Follow @hellajahoukutus