Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Uunilohen fetahuntuLohesta on moneksi. Sen olen huomannut yrittäessäni selättää apukokin kalakammoa. Vielä ei ole ollut kiirettä astua pois tutun ja turvallisen lohen vaikutuspiiristä, koska lohi vääntyy monen eri makuparin kanssa. Kalan ominaismaku, joka monelle kalaruokia välttelevälle aiheuttaa vilunväristyksiä, on lohessa melko mieto, ja maistuvilla lisukkeilla tuota ominaismakua saa taitettua juuri sopivasti. Olen pyrkinyt löytämään lohelle sellaisia kavereita, joiden mausta kumpikin pidämme, mutta joiden määrää voi vaihdella sen mukaan kuinka paljon / vähän itse pääraaka-aineesta pitää. Minulle enemmän lohta, apukokille lisuketta. Lohella mennään siis edelleen meidän köökissä! Katsotaan niitä "villimpiä" kalalajeja sitten vähän myöhemmin...

Olen itsekin alkanut syödä kalaa vasta suhteellisen lyhyen aikaa sitten, joten en voi mitenkään sanoa kyllästyneeni "tavalliseen" loheen. Yllätyn ja ilahdun joka kerta lohta syödessäni, miten hyvää se on ja miten ihanaa on, että pidän siitä.

Lohelle makua antoi tällä kertaa pehmeän täyteläinen fetahuntu.


Uunilohta fetajuustolla

kahdelle

n. 400 g lohta
suolaa ja mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
100 g hyvää fetajuustoa
pala purjoa

Rouhaise lohifileen päälle suolaa ja mustapippuria sekä puserra puolikkaan sitruunan mehu pinnalle. Ripottele päälle fetamurua sekä pieneksi pilkottu purjo.
Paista lohta 175-asteisessa uunissa fileen koosta riippuen 20-30 minuuttia.

Tarjoile lohi öljyllä, suolalla ja pippurilla maustettujen uunijuuresten kera.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Olen itsekin yrittänyt tsempata lohen ja muiden kalojen kanssa, käyttää enemmän mielikuvitusta ja luovuutta keittiössä ja lopputuloksena on olleet kaikkea muuta kuin tylsät annokset. Tosi herkulliseltä näyttää tuo fetalohi, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan lohen ja kalojen kanssa vielä niin alkumetreillä, että kaikki vähänkin uudet ja erilaiset annokset tuntuu kekseliäiltä :)

   Poista
 2. Oi, että. Feta ja lohi, aivan tuntematon yhdistelmä itselle. Pakko päästä kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä aattele, kaksi niin simppeliä ja hyvää raaka-ainetta, mutta harvoin tulee yhdistettyä! Kannattaa testata! :)

   Poista

Follow @hellajahoukutus