Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kolmen juuston pestopizza



Vaikka hyvä tomaattikastike on pizzan paras kaveri, kannattaa toisinaan testata pizzaa myös ilman sitä. Ns. valkoinen pizza voi sisältää tomaattikastikkeen sijaan tuorejuustoa, ranskankermaa, mozzarellaa tai jotain muuta juustoa. Makumaailma poikkeaa jonkin verran peruspizzasta, mutta oikein positiivisella tavalla. Voisin jopa väittää, että maukkaaseen pizzaan ei loppupeleissä tarvita kuin hyvä, rapea pizzapohja ja laadukkaita juustoja. Niillä ei voi mennä vikaan.

Tällä pizzapohjaohjeella tehdään meidän pizzat ja uskallan kehua, että hyvää tulee. Jos et siis ole löytänyt vielä sitä omaa luotto-ohjettasi pizzapohjiin, niin kokeile tätä. Uskon, että pidät siitä.

Tällä kertaa laitoin valkoiseen pizzaan tomaattikastikkeen sijasta pestoa (mikä luultavasti tekee siitä siis pikemminkin vihreän pizzan, ei valkoisen). Ihan kaupan purkkipestoa. Kolmea erilaista juustoa päälle ja The Pioneer Woman -blogista napattu kirsikkatomaatti-balsamicoseos kruunuksi. Toiseen pizzaan heitin tomaatit vasta paistamisen jälkeen, toiseen ennen uuniin menoa, niin että ne kuumenivat. Kumpikin toimi sangen hyvin: itse pidin ehkä enemmän kylmistä tomaateista tirisevän kuuman pizzan päällä, kun taas apukokki liputti jälkimmäisen toteutustavan puolesta. Molempi parempi siis.


Kolmen juuston pestopizza

2 isoa pizzaa

pizzapohja
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
25 g hiivaa
n. 6 dl durum-vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

loraus öljyä
suolaa

täyte
1 pkt punaisia kirsikkatomaatteja
1 pkt keltaisia kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
iso kourallinen basilikanlehtiä
1-2 rkl balsamietikkaa
suolaa ja mustapippuria

1 dl pestoa
2 mozzarellaa
1/2 pkt Aurajuustoa
1 dl raastettua parmesanjuustoa
1 punasipuli
rucolaa

Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää jauhoja vähitellen sekoittaen ja loppuvaiheessa myös öljy. Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa. Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin tunti.

Kauli tai painele kämmenellä kaksi ohutta pizzapohjaa. Yleensä en itse jaksa kaulia taikinaa vaan vain jaan sen puoliksi ja painelen pizzapohjat suoraan leivinpaperien päälle kahdelle uunipellille jauhoja apuna käyttäen. Pohjat kannattaa painella mahdollisimman ohuiksi, jotta niistä tulee herkullisen rapeita. Levitä pohjien päälle lopuksi kapeana nauhana aavistus öljyä sekä pari rouhaisua suolaa (= herkullisen pizzapohjan salainen ase).

Halkaise kirsikkatomaatit pituussuunnassa ja laita kulhoon. Lisää joukkoon puristetut tai hienoksi pilkotut valkosipulinkynnet sekä hienonnetut basilikat. Mausta balsamietikalla sekä suolalla ja mustapippurilla ja sekoita.

Levitä pizzapohjien päälle pesto niin, että reunoille jää 1-1,5 cm tyhjää. Miksikö? Siksi, että kuulun siihen  koulukuntaan, jonka mielestä reunat ovat pizzan parasta antia. Lisää viipaloitu mozzarella, murustettu Aurajuusto sekä raastettu parmesanjuusto. (Juustojen määrät ovat hyvin suuntaa-antavia, lisää / vähennä määriä oman juustohimosi mukaan. Aurajuuston voit hyvin korvata myös esim. vuohenjuustolla, mmm...) Pilko päälle vielä punasipulin renkaita.

Tämän jälkeen voit siis paistaa pizzat joko sellaisenaan tai lisätä vielä ennen uuniin menoa kirsikkatomaattiseoksen pizzapohjien päälle. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa, kunnes juustot ovat sulaneet ja reunat saaneet väriä (eli noin 10 minuuttia).

Jos et paistanut kirsikkatomaatteja uunissa, lisää ne pizzaan ennen tarjoilua. Ja vielä kasa rucolaa päälle. Nauti hetihetiheti, kun juustoseos on vielä tirisevän kuumaa...

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus