Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mihin syömään Dubrovnikissa?


Palataan vielä hetkeksi Kroatiaan ja siihen ihanaan ruokaan, jota jo aiemmin mainostin!

Löysimme muutamia oikein kivoja ruokapaikkoja Dubrovnikista kavereiden suositusten, opaskirjojen sekä TripAdvisorin avulla. Yleisesti ottaen Dubrovnikissa syö oikein hyvin, jos tsekkaa hieman vinkkejä etukäteen eikä istahda aina siihen isoimman turistikadun ensimmäiselle terassille. Ruokakulttuuri on kala- ja meripainotteista mutta myös Italian läheinen sijainti on antanut vaikutteita kroatialaiselle keittiölle. Pastaa, pizzaa ja risottoa tarjotaan monessa ravintolassa eikä yhtään hullumman makuista, jos saan sanoa!Nämä ensimmäiset kuvat ovat kolmen saaren risteilykierrokselta, joka oli yksi tekemistämme päiväretkistä. Lopud-, Kolocep- ja Sipan-saarilla poikkeava risteily sisälsi lounaan kapteenin kotona ja kokemus oli vähintäänkin ainutlaatuinen. Istuimme 20-henkisen ryhmän kanssa kapteenin kotipihalle rakennetussa pitkässä pöydässä nauttien monista eteen kannettavista annoksista, itsetehdystä viinistä, haitarinsoitosta ja leppoisasta puheensorinasta. Herkullisimpia paloja ateriasta olivat alkuun tarjotut juusto ja Prsut-kinkku pehmeällä leivällä sekä sinisimpukat. Tuntui, että kapteenin pöydässä viihtyivät kaikki ja olisimme voineet jäädä turisemaan saaren pysähtyneeseen tunnelmaan vaikka koko päiväksi.

Ensimmäinen varsinainen ravintolasuositukseni Dubrovnikissa on kuitenkin...

Nishta
Prijeko bb


Pimeät ja rakeiset kuvat eivät tee lainkaan oikeutta tälle erinomaiselle kasvisravintolalle, joka sijaitsee yhdellä Dubrovnikin vanhankaupungin pikkukujista. Nishtan kasvisruoat ovat täynnä makua, ja niin herkullisia, että olin aivan haltioissani paikasta! Minä, vannoutunut lihan ystävä! Jos käytte Dubrovnikissa, käykää Nishtassa. Pyydän kauniisti.


Taj Mahal
Nikole Gučetićeva 2


Toinen todella hieno ravintolakokemus oli bosnialaista ruokaa tarjoavassa Taj Mahalissa, jossa mentiinkin sitten ihan toiseen ääripäähän. Neljän hengen lihavati tyhjeni nopeasti meidän neljän suihin. Oi, mitä makuja! Jouduimme odottelemaan etukäteen varattua pöytäämme naapuribaarissa melkoisen kauan, mutta odotus oli sen arvoista. Tunnelmallinen paikka, hyvä palvelu ja luumuviinashotit talon piikkiin aterian päätteeksi.


Mea Culpa
Ulica za Rokom 3


Jos ei Mea Culpan pizzoista lähde nälkä, niin... Niin mitä? No olet kyllä todella, todella nälkäinen! :) Astetta isompi kortteliravintola, jonka pöydät levittäytyvät useamman kadunpätkän yli. Rento meininki, hyvät pizzat. Naapuripöydän neljän juuston lasagneannos aiheutti myös pientä kateudenpoikasta meidän suunnalla...


Poljana Rudera Boskovica 7
 

Kroatialaista ruokaa tarjoileva Kopun sijaitsee kauniilla aukiolla, pääkadun turistivilinän ulottumattomissa. Pöytä kannattaa varata etukäteen, sillä viihtyisä terassi on tupaten täynnä joka ilta. Päivän kalana tarjoiltu meriahven oli jäänyt kokilta miltein suolaamatta, mutta lisäsuolauksen jälkeen se maistui erinomaiselta, kuten myös täyteläistä fetaa sisältänyt alkupalasalaatti. Kopunin rauhallinen sijainti ja romanttinen tunnelma ovat vertaansa vailla.

-----

Vanhan kaupungin ulkopuolella emme kokeneet mitään valtavia makuelämyksiä (sitä kapteenin kotiruokaa lukuunottamatta). Lapadin niemimaan rantabulevardin ravintoloissa hinta-laatusuhde oli usein melko kehno, vaikka drinkkejä sieltä saikin edullisin hinnoin :) Mamma Mian katkarapurisotto maistui kuitenkin mainiolta!QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Maukas postaus, voitaisiinko päästä tuonne kasvisravintolaan uudelleen? Sama tuon Taj Mahalin kanssa, taidan linkata blogiisi seuraavan kerran kun teen postauksen Kroatiasta, täältä löytyy ruokapuolemme niin hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, linkkaa ihmeessä! :) Nishtan listalta jäi kyllä niin moni herkku maistamatta, että ehdottomasti pitäis päästä uudestaan...

      Poista

Follow @hellajahoukutus