Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kahden juuston burgeri (+ srirachamajoneesi)



Tänään ei olekaan mikä tahansa perjantai. Tänään on nimittäin perjantai, jolloin alkaa K E S Ä L O M A ! Wuhuu!! Voi hurja, miten tätä onkaan odotettu! Onko olemassa parempaa fiilistä kuin nyt, neljän kesälomaviikon kynnyksellä, auringon paistaessa ja koko ihanan, reissuntäyteisen loman ollessa vielä edessä?

Kesäloman kunniaksi kannattaa nauttia jotain extrahyvää. Ja mikäs olisikaan sen parempaa kuin perjantaiburgeri! :) Tämän burgerin salaisuutena on (kahden juuston ja marinoidun punasipulin lisäksi) maukas, aavistuksen tulinen majoneesi, johon käytin sriracha-kastiketta. Sriracha on thaimaalainen chilikastike, joka on melko paksua ja vähemmän tulista kuin esimerkiksi Tabasco. Siitä on tullut meidän keittiössä chiliä rakastavan apukokin ehdoton suosikki, jolla tuunataan lähes kaikkia ruokia. Koitan välillä toppuutella minkä pystyn (sillä let's face it, eihän nyt ihan kaikkea tarvitse maustaa chilillä), mutta hyväähän se on, ei voi kieltää.

Burgerin myötä viikonloppuun. Ja kesäloman viettoon. Jihuu!!!

Kahden juuston burgeri srirachamajoneesilla

kolmelle

pihvit
400 g naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria

marinoitu punasipuli
1 punasipuli
1/2 dl punaviiinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
mustapippuria

srirachamajoneesi
1 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
2 tl shirachakastiketta (tai enemmän jos tykkäät tulisemmasta mausta)
1 rkl sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria
  
3 sämpylää (pehmeäkuorisia, jotta hampurilainen on helpompi syödä)
3 viipaletta cheddarjuustoa
pala aurajuustoa
1 tomaatti
salaatinlehtiä

Marinoi ensin punasipuli. Mittaa etikka, sokeri ja suola kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on sulautunut nesteeseen. Lisää öljy ja mustapippuri. Viipaloi sipuli renkaiksi ja lisää kulhoon. Anna sipulien maustua jääkaapissa mahdollisimman pitkään (15 minuutissakin tulee jo makua, muutamassa tunnissa vielä enemmän).

Tee srirachamajoneesi seuraavaksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset majoneesiin. Tarkista maku. Majoneesin tulee olla vahvaa, jotta se maistuu kunnolla myös hampurilaisessa. Lisää srirachakastiketta, jos haluat. Laita jääkaappiin maustumaan.

Kun sipuli ja majoneesi ovat maustuneet, aloita pihvien paisto. Muotoile jauhelihasta kolme pihviä. Paista pihvejä melko kuumalla pannulla molemmin puolin ja mausta paiston aikana reilusti suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Kummaltakin puolelta.

Aseta esille aurajuusto (jonka voit hyvin korvata halutessasi vaikkapa vuohenjuustolla tai fetalla), viipaloitu tomaatti ja salaatinlehdet. Ota sipulit ja majoneesi esille. Laita sämpylät paahtumaan muutamaksi minuutiksi keskilämpöiseen uuniin. Laita cheddarviipaleet pihvien päälle juuri ennen tarjoilua.

Kokoa hampurilaiset ja nauti!
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Mikäs sen paremmin sopis loman alkuun kuin kunnon burgeri! Hyvää lomaa!

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus