Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

ParvekepuutarhuriJokakesäinen haastetehtävä on taas alkanut: Miten saan parvekekasvit elämään läpi kesän?

Siinäpä haastetta kerrakseen, sillä 1) en ymmärrä kasveista juuri mitään, 2) meillä on superpaahtava eteläparveke ja 3) puutarhuri-CV:ni ei varsinaisesti puhu puolestaan. Kaksi kesää sitten kukat kukkivat parvekkeellamme noin kaksi viikkoa. Viime kesänä tuskailimme koko parvekkeen valtaavan tomaatinverson kanssa (tarinan voit lukea täältä). Jukkapalmut ja muut viherkasvit olen tappanut joko yli- tai alikastelemalla. Irtokimputkaan eivät kukoista paria päivää enempää.

Silti tartun innolla taas kerran Haasteeseen. Vilpittömin mielin uskon jälleen, että tämä kesä tekee poikkeuksen, tällä kertaa onnistun. Parveke vihertää niin kauniina, että siellä tekee mieli istua joka ilta. Ja hyvältä näyttää puutarhurin kannalta tähän mennessä (kaksi viikkoa onnistumista jo takana)! Olen muistanut kastella ja lannoittaa lähes päivittäin. Yrtit kukoistavat mehevinä ja tomaatit ja chili vihjailevat herkullisia satoja. Toisin kuin viime kesänä, kun tomaatit alkoivat kypsyä vasta syyssateiden aikaan. Nyt sieltä löytyy jo useampi vihreä tomaatinalku! Omaa parvekesatoa.

Kyllä minä tähän pystyn. Pystynhän?

QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

 1. Vaude, aikamoisessa vauhdissa on teillä jo chilit ja tomaatit! oma tomaatti sinnittelee vasta ensimmäisiä päiviä avomaalla ja chilit taisi jäädä laittamatta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainakin vielä näyttää hyvältä! Toi tomaatti on varsinainen positiivinen ylläri, sieltä löytyi jo kymmenkunta vihreää tomaatinalkua. Chilissä haasteena, ettei tiedetä pitäiskö siitä tulla punaista vai vihreää... :)

   Voit tullaa hakee meiltä chiliä ;)

   Poista
 2. Komeat on viljelmät! Kyllä tuolta kelpaa napsia yrttejä keittiöön..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on se aikamoista luksusta tää kesä, kun voi käydä poimimassa omalta parvekkeelta mausteaineksia!

   Poista
 3. No onpa kyllä aikaisessa sun tomaatti ja chili! Yleensä ne alkaa tehdä satoa vasta loppukesästä, elleivät ole kasvihuoneessa! Ostitko niitä pensastomaatteja?
  Mulla kaksi kaveria kasvatteli siemenistä itse tomaattia, kurkkua, chiliä ja jos vaikka mitä ja sain tällä kertaa taimet heiltä :) Mulla kasvamassa tomaattia ja chiliä kanssa, yrtit pitäis vielä hakea! Loppukesää ja satoa odotellen :)
  Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, oon itsekin ihan ihmeissäni! Chilissä oli ostettaessa jo palko valmiina, mutta noi tomaatit on tulleet nyt parin viikon aikana parvekkeella. Joka tosin on lähes kuin kasvihuone :) Pensastomaatteja ovat, ei pitäisi kasvaa puoltoistametriseksi kuten viime kesänä!

   Poista
 4. Kyl kannatti hakea taimet Riksusta.

  VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus