Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Sunnuntai ja porkkanasämpylätHuh, mikä hellepäivä takana! Mittari on kivunnut sekä ulkona että sisällä lähelle kolmeakymmentä astetta ja hiki lentänyt urheillessa ja parvekkeella makoillessa. Mutta ihanaa on, kaikin puolin ihanaa. Ei voi valittaa. Näitä päiviä lisää vaikka koko kesä!

Kotisunnuntaisin tekee mieleni usein vähän leipoa. Leipominen sopii sunnuntaille, on aikaa, tarmoa ja rauhallinen koti. Ei siis mikään ihme, että suomalaisen leivontatuotesarjan nimeksi on annettu Sunnuntai. Sopii kuin rusina pullaan. Itse tehdyt sämpylät ovat leipomuksista ehkä parhaimpia, sillä niiden tuoksu saa kodin tuntumaan kotoisammalta. Sämpylätaikinan pyörittäminen on melkein terapeuttista ja itse tehdyn leivän leipominen antaa sellaista hassua alkukantaista tyydytystä. Että ei tässä mitään huvin vuoksi pullia pyöritellä vaan tehdään leipää pöytään ja murua rinnan alle. Ruokitaan perhe.

Sellaisia minä pohdin sämpylöitä pyöritellessäni :) Sunnuntaina, ihan omaksi iloksi.

Porkkanasämpylöiden ohje on hiivaleipäjauhopussin kyljestä.


Porkkanasämpylät


n. 12 kpl

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 rkl siirappia
1,5 dl porkkanaraastetta
n. 6 dl hiivaleipävehnäjauhoja
juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, öljy, siirappi ja porkkanaraaste. Sekoita vähitellen joukkoon hiivaleipävehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Kohota taikina liinan alla.


Leivo taikinasta noin 12 sämpylää. Kohota sämpylät hyvin. Ripottele ennen uuniin panoa sämpylöiden päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Nauti vastaleivotut lämpimät sämpylät isolla nokareella voita.


QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus