Vielä vähän avokadoruokia, jookos?
Olen avokadon kanssa siinä ihanassa ensirakastumisvaiheessa, jossa tekisi mieli laittaa sitä vähän joka ruokaan ja testailla mihin kaikkialle se sopii. Tähän mennessä olen todennut, että ihan kaikkialle. Apukokki ei ole niinkään rakastunut, ja huokailee aina ilosta, kun saa jotain ruokaa, jossa ei ole avokadoa.
Nyt yhdistin avokadon katkarapuskagen-mössön kanssa ja toimi taas erinomaisesti. Vaihtelua skageniin hain upottamalla sinne vähän retiisiä mukaan. Eipä ole retiisiä tullut käytettyä ruoassa miesmuistiin! Aika kivaa rapsakkuutta toi mössöön ja aavistuksen kaunista punertavaa väriäkin.
Sol pääsi pahasti hupenemaan jo valmistusvaiheessa...
Avokado-skagen
neljälle alkupalaksi, kahdelle pääruoaksi180 g katkarapuja
3-4 retiisiä
1-2 vartta kevätsipulia
100 g ranskankermaa
100 g turkkilaista jogurttia
2 rkl sitruunan mehua
mustapippuria
ciabatta-leipää
öljyä
1 valkosipulinkynsi
vuonankaalia
1 avokado
Sulata katkaravut hyvin, mikäli käytät pakastettuja rapuja. Itse hoidan sulatuksen useimmiten kaatamalla katkaravut pussista talouspaperin päälle ja annan niiden sulaa rauhassa huoneenlämmössä.
Pilko retiisit ja kevätsipulin varret. Yhdistä sulaneet katkaravut, pilkotut retiisit ja kevätsipulit, ranskankerma sekä turkkilainen jogurtti. Mausta sitruunan mehulla ja mustapippurilla. Anna skagen-massan maustua hetki jääkaapissa.
Levitä ciabatta-viipaleiden päälle aavistus öljyä ja hiero öljyä leivän pintaan kuoritulla ja puolitetulla valkosipulinkynnellä. Paahda kevyesti leivät pannulla.
Kasaa leivät: vuonankaalia pohjalle, päälle avokadon viipaleita ja skagen-mössöä. Koristele kevätsipulilla.
Tätä täytyy tehdä! Sopii hyvin kesäpäivien ruoaksi, uudella terassilla :).
VastaaPoistaTämä on aivan erinomaista uuden oman terassin ruokaa! :)
PoistaOnpa kiva idea yhdistää avokado ja skagen! meillä on todella tulinen rakkaussuhde avokadon kanssa ja taidan syödä sitä lähes päivittäin. Meilläkin saan popsia avokadot ihan yksin kun ei tuo toinen tykkää.. tosin, olen hänet käännyttänyt jo kaalin ja papujensyöjäksi joten toivoa on ;)
VastaaPoistaHyvä meille, jääpähän enemmän avokadoa herkuteltavaksi! Uskon että meidänkin rakastumisvaihe tulee jatkumaan intohimoisena rakkaussuhteena - avokadon ja minun.
PoistaOih, enpä ole ikinä maistanut skagenia retiisillä. Pitänee kokeilla sitäkin :)
VastaaPoistaSkagen sopii muuten tosi hyvin ihan yksinään avokadon täytteeksi. Snadisti sitruunamehua siihen avokadon puolikkaalle ja sitten vaan skagen nätisi täytteeksi avokadon kiven jättämään tyhjään kuoppaan - nam!
No niinpä muuten sopiikin, nyt muistankin ihastelleeni sellaisia jossain lehdessä. Kiitos vinkistä!
Poista