Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Leivotaan, leivotaan...rukiista mustikkarahkakakkua




Blogistani on näemmä tulossa leivontablogi. Selasin läpi viimeisimpiä ohjeita ja kakut, piirakat, leivät ja pullat näyttävät olleen pääroolissa viime aikoina. Ilmeisesti en osaa oikeaa ruokaa enää tehdäkään, pelkkiä herkkuja vaan.

Eikä tämä suinkaan lopu tähän. Lisää on tulossa. Kakkuja, piirakoita, leipiä ja pullia. Koitan tsempata, mutta sitä ennen, koittakaa kestää. Tässä nimittäin taas yksi ihanuus.

Rukiisen mustikkarahkakakun ohje on peräisin Kotiliedestä, jossa kakun marmoripäällinen onnistui kyllä kadehdittavan paljon paremmin kuin omani. Samoin reunat, jotka omassa versiossani jostain syystä "romahtivat" osaksi kakun päälle.

No myönnetään, osasyynä romahdukseen saattaa olla se, että käytin taikinaan vanhentuneita ruisjauhoja.

Kyllä, v a n h o j a.

Ja ne kieltämättä maistuivat pohjassa. Älkää siis käyttäkö reilusti parhaat päivänsä menettäneitä ruisjauhoja enää, vaan ostakaa ihan vaan uusia. Vaikka kuinka harmittaisi kaapin pohjalle kerääntyneet jauhopussit ja tekisi mieli hyötykäyttää ne. Älkää tehkö niin. Ne maistuvat pahalle.


Lukuun ottamatta niitä ruisjauhoja, kakku oli oikein maukasta ja jäätelö sen kaverina myös. Uskoisin, että kakku toimisi mainiosti myös ihan pelkästään heittämällä mustikat rahkatäytteen päälle. Ilman kiehautuksia sun muita.

Rukiinen mustikkarahkakakku


päällinen
3 dl pakastemustikoita
1/2 dl tomusokeria
2 rkl perunajauhoja

pohja
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl perunajuhoja
1 rkl vaniljasokeria

Kiehauta mustikat ja tomusokeri kattilassa. Lisää perunajauhot sekoittaen ja ota seos pois hellalta. Anna jäähtyä hyvin.

Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Painele taikina vehnäjauhojen avulla vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään ja kaada täyte pohjan päälle. Annostele mustikkahilloa ruokalusikalla rahkatäytteen päälle ja nostele lusikalla varovasti rahkatäytettä mustikkahillon päälle niin, että pintaan muodostuu monivärinen ”marmoroitu” pinta. (Oma "marmorini" ei onnistunut kovin kiitettävästi, apuvälineenä kannattaa käyttää esim. veistä ja vedellä sen avulla mustikka- ja rahkatäytteitä sekaisin. Nou hätä kuitenkaan, sillä makuunhan pinnan ulkonäkö ei vaikuta pätkääkään.)

Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Tarjoile vaniljajäätelön kera.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Nyt onkin hyvä hetki tyhjätä viimeiset mustikat pakkasesta, kohta saa uusia! Herkulliselta näyttää jauhoista huolimatta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tyhjyyttä alkaa kumista pakastin! Mutta lähimetsässä ne jo kohoaa, ne tämän suven herkut.

      Poista

Follow @hellajahoukutus