Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kesäkurpitsa-kebakot currykastikkeella




Meillä kokataan melkeinpä joka viikko jotain jauhelihasta. Siinä suhteessa olemme varmaan aika perinteisiä suomalaisia päivittäistavarakuluttajia ja ruoanvalmistajia. Jauheliha on simppeli ja suhteellisen edullinen raaka-aine, josta pyöräyttää nopeasti aterian. Jauhelihaa on (lähes) aina kaupassa saatavilla ja vieläpä monenlaista eri sorttia. Se on tuttu ja turvallinen. Siitä tykkäävät melkeinpä kaikki.

Jauhelihan ei kuitenkaan tarvitse ruoanvalmistuksessa aina tarkoittaa niitä perinteisiä lihapullia tai jauhelihakastiketta. Se on yllättävän monipuolinen ja muokattava raaka-aine, jos vähän jaksaa ideoida ja kokeilla.

Tällä kertaa jauheliha vääntyi kebakoille ystävänsä kesäkurpitsan kera. Lisämakua se sai currysta.

Kesäkurpitsa-kebakot ja currykastike


1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 sipuli
300 g kesäkurpitsaa
400 g naudan jauhelihaa
1 tl curryjauhetta
muutama tippa tabascoa
suolaa
mustapippuria

currykastike
200 g kermaviiliä
1/2 dl silputtua persiljaa
1 tl currya

Sekoita yhteen korppujauhot ja kananmuna. Kuori ja hienonna sipuli ja raasta kesäkurpitsa. Sekoita korppujauho-munaseos, sipulit ja raastettu kesäkurpitsa sekä jauheliha kulhossa tasaiseksi massaksi. Mausta curryjauheella, tabascolla sekä muutamalla reippaalla rouhaisulla suolaa ja mustapippuria. Anna seistä hetki, jotta korppujauhot turpoavat.

Muotoile kylmällä vedellä kostutetuin käsin taikinasta kebakoita uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Työnnä valmiisiin kebakoihin tikut vartaiksi (minä löysin kaapin perältä kasan kertakäyttöisiä kahvinsekoitustikkuja, mutta hyvin käyvät myös esim. puolitetut tai kolmeen osaan leikatut grillitikut).

Valmista currykastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Nam, onpa kiva idea tehdä jauhelihasta ja kesäkurpitsasta kebakkoja :) kebakot olivat mulla lapsuuden suosikkiruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivat tosi hyvin yhteen! Mäkin tykkäsin pienenä kebakoista, tosin meillä taidettiin syödä niitä valmiskebakoita. Mutta muistelen, että ne olivat silloin mielestäni tosi hyviä!

      Poista

Follow @hellajahoukutus