Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Rosmariini-vuokaleipä



Oi, mikä auringonpaiste! Oi, mikä kevät!

Tästä se vihdoin lähtee se kevät. Olen aivan varma. Talvitakit ja -kengät on viety varastoon, huomenna siivotaan parveke talven pölyistä ja kuivahtaneista kanervan oksista. Lenkkijalkaakin alkoi taas vipattamaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Oi kevät, tulithan sä sieltä!

Aurinkoista viikonloppupäivää piristää vielä ennestään itse tehty leipä. Paljon tämän helpommaksi leivän tekeminen ei voi mennä. Vuokaleipä ei vaadi juuri vaivaamista tai muotoilua. Taikinan annetaan pariin otteeseen turvota, ja sitten ei kun uuniin. Hurmaavassa tuoreen leivän tuoksussa ei paljon auringonvalon paljastamat likaiset ikkunatkaan harmita.


Rosmariini-vuokaleipä


5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 dl kauraleseitä
2 dl ohrajauhoja
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
n. 7 dl vehnäjauhoja
kuivattua rosmariinia
kuivattua basilikaa
oliiviöljyä

Sekoita noin 40-asteiseen veteen hiiva, kauraleseet, ohrajauhot, suola, siirappi sekä kuivattua rosmariinia ja basilikaa. Yrttejä voi laittaa taikinaan maun mukaan, n. 1-2 tl kumpaakin. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen. Taikina saa jäädä löysähköksi. Anna turvota liinan alla puolisen tuntia.

Kaada kohonnut taikina voideltuun vuokaan. Vuokaan on hyvä jäädä reilusti kohoamisvaraa. Anna leivän kohota liinan alla vielä toiset puoli tuntia.

Pirskota leivän päälle aavistus oliiviöljyä ja ripottele päälle rosmariinia ja suolaa. Paista 250-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla! Mutta paljonko laitoit vehnäjauhoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos huomiosta, vehnäjauhot olivat kokonaan unohtuneet ainesosista! Nyt on lisätty eli noin 7 dl laitoin niitä.

      Poista
  2. Tulisko kaks leipää, aikas kova uuninlämpö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti saa samasta taikinamäärästä kaksikin leipää, riippuen vähän vuoan koosta. Tuo minun leipävuokani on aika reilun kokoinen.

      Poista

Follow @hellajahoukutus