Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kana-avokadosalaatti ja basilikakastike


Babyshowereihin tein kana-avokadosalaattia, johon löytyi ystävän kaapin päältä aivan uskomattoman iso tarjoiluastia! Tulipa komean näköinen salaatti, kun sen sai superlaakealle astialle esille. Minun kaappeihin (tai kaappien päälle) ei kyllä ikinä mahtuisi noin isoa kulhoa...

Vauvajuhliin tein hieman soveltaen noin 1,5 - 2 kertaisen annoksen, mutta tästä ohjeesta syö vatsansa mainiosti täyteen neljä henkilöä.

Kana-avokadosalaatti


3 erilaista lehtisalaattia
4 broilerin rintafileetä
suolaa
mustapippuria
4 kypsää avokadoa
3 limen mehu
1-2 punasipulia
2-3 dl erilaisia pähkinöitä
1 granaattiomena

Mausta broilerin rintafileet suolalla ja mustapippurilla. Ruskista fileet öljyssä ja anna hautua kypsiksi. Lorauta kypsien fileiden päälle vielä limen mehua ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi avokadot ja laita lautaselle, jolla on limen mehua. Kääntele viipaleita pari kertaa. Säästä rutistetut limen puolikkaat salaatin koristeeksi.

Kuori ja halkaise punasipulit. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Paahda halutessasi pähkinät kuivalla pannulla. Halkaise granaattiomena ja ota siemenet talteen.

Asettele salaatin lehdet pohjalle ja kokoa kaikki ainekset niiden päälle. Koristele salaatti lopuksi puristetuilla limen puolikkailla.

Ja sitten se basilikakastike.


Basilikakastike


1 prk (200 g) ranskankermaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 ruukku basilikaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sekaisin sauvasekoittimella.

-----

Salaatin voit tehdä myös ilman broileria, jolloin se toimii hyvin lisukesalaattina. Tässä lisukeversiossa pähkinöinä käytettiin saksanpähkinöitä ja granaattiomenaa ei laitettu. Superhyvää oli silti! :)

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Herkullinen salaatti! Avokado on meidän keittiössä suuressa suosiossa tällä hetkellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokado on niin hyvää!! Ainoa miinuspuoli on sen suttaavuus, jonka huomasi erityisesti kuutta kypsää avokadoa kuoriessa ja pilkkoessa: avokadomössöä oli ihan joka puolella ympäri käsiä, pöytiä ja veitsiä :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus