Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Chorizo-tomaattipasta



Jipii, uusi herkkupasta on löytynyt! Kävin lauantaina pitkästä aikaa Stokkan Herkussa kiertelemässä ja ihastelemassa ja käteen tarttui yksi chorizo-käärö sekä paketillinen pipe-pastaa. Näistä aineksista syntyi hurmaava pasta-annos, josta ei makua, potkua ja pehmeyttä puutu. Tämä jää meidän vakioherkuksi!

(Niin, ja onneksi selvisin sieltä Herkusta ulos ilman tämän suurempia heräteostoksia! Siinä on kauppa, jossa voisin kierrellä ja shoppailla vaikka kuinka pitkään. Ja huventaa kiitettävästi pankkitilin saldoa.)

Chorizo-tomaattipasta


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
chorizomakkaraa
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 prk chili-tomaattimurskaa
(suolaa)
mustapippuria
kuivattua timjamia
kuivattua oreganoa
chilirouhetta

pastaa

basilikaa
parmesanjuustoa

Pilko sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää joukkoon viipaloitu chorizo ja paista kunnes makkarat alkavat saada väriä. Chorizosta irtoava rasva värjää koko pannullisen sipuleineen ihanan punaiseksi. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja kääntele seosta hetki. Kaada mukaan tomaattimurska ja mausta mustapippurilla, timjamilla, oreganolla ja chilillä sekä ripauksella suolaa (chorizo on melko suolaista, joten suolaa ei kannata lisätä kovin paljon). Anna hautua muutaman minuutin ajan.

Keitä samalla haluamasi pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä. Jätä pasta al denteksi eli jätä riittävästi purutuntumaa pastaan. Tätä pipe-pastaa keitin vajaat 10 minuuttia. Olipa muuten kivaa vaihtelua perinteiselle spaghetille ja pennelle, joita yleensä meidän keittiöstä löytyy!

Lisää lopuksi kastikkeeseen hienonnettua basilikaa ja yhdistä kastike valutetun pastan kanssa. Tarjoa pasta-annos reilulla kasalla parmesania. Tuoretta ciabattaa ja oliiviöljy-balsamicodippiä viereen ja... ah, delizioso!!

Ruokajuomaksi suosittelen - taas kerran - olutta. Suolaisen maukas chorizo ihan huutaa sitä kaverikseen :) Kokeile vaikka Hartwallin Gourmet-oluita, jotka sopivat erityisen hyvin juuri ruokaoluiksi.
QuickEdit
Mona
9 Comments
Share :

9 kommenttia:

  1. Apua, en ole itse uskaltautunut Herkkuun pitkään aikaan :D mutta ihana pasta, näin kipakoiden pakkassäiden aikaan makkarapasta on parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä vähän sellainen pikkulapsi karkkikaupassa olo :) Onneksi toi Herkku ei ole mikään lähikauppa, muuten menisi ihan mahottomaksi ruokashoppailu!

      Poista
  2. Mahtava resepti! :D Ettiny täs jonkin aikaa jotai hyvää chorizo-reseptii, tää kuulosti parhaimmalt ja tänään kokeilin - tä on iha älyttömän hyvää, kuin pala taivast! Kiiitos! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että tykkäsit! Tää oli meilläkin suuri hitti ja tehty on useasti. Chorizo toimii vaan niin älyttömän hyvin. Kiva, kun jaksoit kommentoida :)

      Poista
  3. Oli muuten törkeen hyvää tämä! Suosittelen kaikille!

    VastaaPoista
  4. Vasta tekovaiheessa, mutta tuoksu on huumaava. Mahtaa vaimo yllättyä.

    VastaaPoista
  5. Pakko kokeillaHerkun choritzo jo jääkaapissa!

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus