Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vadelma-limerahka



Tiedän, tiedän. Rahka on terveellistä ja silleen. Paljon proteiinia ja kaikkea muuta ihanaa ja ihmiskeholle hyvää. Aamupalana ja välipalana vaan rahkapurkki eteen ja marjoja/ananasta/hunajaa/leseitä/banaania/raejuustoa/muuta-yhtä-terveellistä kylkeen.

Olen yrittänyt ja testannut, maistellut ja tunnustellut, mutta ei kun ei. Rahka ei vaan uppoa sellaisenaan, vaan alkaa tökkimään jo kolmannen lusikallisen jälkeen. Ei auta vaikka kuinka toistelisin pässäni mantraa: "Tämä tekee minulle hyvää. Tämä on terveellisempää kuin se ihana mansikkajugurtti. Tästä saan energiaa lounaaseen saakka."

Olen siis luovuttanut ja todennut, että minun rahkani nyt vaan tarvitsee kumppanikseen sen kermavaahdon tai muun makeutusaineen. Ei auta. Se on jälkiruoka ja piste.

Ei kai se proteiini sieltä silti mihinkään katoa? :)

Vadelma-limerahka


2 dl kuohukermaa
2,5 dl maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
200 g vadelmia
1 lime

Sulata vadelmat jääkapissa tai huoneenlämmössä (mikäli käytät pakastevadelmia). Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon maitorahka. Mausta rahkaseos vaniljasokerilla. Lisää vadelmat. Raasta pestyn limen kuorta joukkoon ja purista myös limen mehu mukaan.

Koristele halutessasi rouhitulla suklaalla tai suklaakeksillä.


Pakko muuten vielä muistuttaa, että mikäli satut jostain syystä ostamaan ulkomaisia pakastevadelmia, muistathan, että niitä tulisi käyttää vain kunnolla kuumennettuina. Ulkomaisten pakastevadelmien epäillään aiheuttaneen toistuvia norovirusepidemioita ja tänä talvena myös mahdollisesti tartuttaneen Hepatiitti A-virusta. Ulkomaista alkuperää olevia pakastemarjoja tulisi kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuutin ajan.

Pieni elintarviketurvallisuusinfo siis vielä tähän loppuun! :)


QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Haa, tällä reseptillä saisin varmaan tuon toisen puolikkaankin syömään rahkaa :) itse tykkään kauheasti, tänäänkin popsin kaksi rahkapurkkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lime tuo tähän kivan makulisän! Voi kun mullekin maistuisi ihan sellaisenaan, mutta kun ei niin ei :)

      Poista
  2. Hei, oletko kokeillut niitä pehmeitä rahkoja, esim. Valion vaaleanvihreä purkki tai sitten se Ehrmann (?). Sitten yksi keino pitää rahkan syönti terveellisenä on laittaa sen joukkoon hiukan maustamatonta jugurttia, se taittaa vähän sitä rahkan happamuutta pois.
    Tässä siis pari vinkkiä, jos et vielä ole kokeillut ;)

    Papu (uudehko ja hiljainen lukija)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Papu ja kiva kun kommentoit! :)

      Olen kyllä kokeillut noita pehmeämpiäkin versioita, mutta silti se rahkan maku tulee jotenkin liian "tönkkönä" esiin. Mutta tuota maustamatonta jugurttia voisin kyllä kokeilla kaverina, kiitos hyvästä vinkistä! Ja sitten iso kasa marjoja viereen.

      Mukavaa kevään odotusta sinne!

      Poista
  3. En minäkään kykene suomalaisrahkoja syömään sellaisenaan, edes niitä "pehmeitä". Euroopassa paikalliset rahkat menevät kyllä, niissä on yleensä jonkin verran rasvaa. Täällä kykenen syömään kermatta (marjojen tai kastanjasoseen kanssa) Rainbown saksalaista kermarahkaa, jossa on 10 % rasvaa. Marjarahkan teen yleensä suhteella 1 dl kuohukermaa, 2 prk rahkaa, sopivasti sokeria ja reilusti marjoja.
    Kauhulla aina luen juttuja kun väki palkkaa personal trainerin, joka käskee syömään voimailijaevästä: rahkaa, ananasta ja palautusmömmöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, mahtavaa etten ole ainoa rahkavammainen!! :D Voisin tosiaan minäkin kerman määrää vaikka vähän vähentää, ettei ihan aina menisi yhden suhde yhteen tuon rahkan ja kermavaahdon kanssa.

      Joo, onneks ei oo personal traineria! ;)

      Poista

Follow @hellajahoukutus