Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Korvapuustin oma päiväTänään taitaa aika monen ruokabloggarin blogia koristaa korvapuustin kuva. Mutta hei, onko oikeasti hienompaa keksintöä kuin korvapuustipäivä? Päivä, joka on pyhitetty puhtaasti ja pelkästään leivonnaiselle, eikä leivonnainen ole vain jonkun mun juhlakalun renki. Kansallista korvapuustipäivää on vietetty suomalaisten kalenterien mukaan 4.10. jo vuodesta 2006, jonne se on saapunut (tietenkin) kanelbullien maasta eli rakkaasta länsinaapuristamme.

Jos saisin päättää, korvapuustin lisäksi oman päivänsä ansaitsisivat ainakin suklaakakku, berliininmunkki ja pannukakku. Joo hei, pannukakkupäivä olisi niin paras! Vai mitä? :) Minkä leivonnaisen tai herkun sinä nostaisit kansalliseksi juhlapäiväksi?

Korvapuustiresepti jääköön kirjoittamatta, se löytyy kätevästi Sunnuntai-vehnäjauhopussin kyljestä. Sen verran vaan vinkkaan, että älä vaan paista pullaa yhtään liikaa: perhmeän raaka taikina voittaa kypsän korppupullan 6-0. Eli pullapelti uunissa maksimissaan 10 minuuttia.

Ja vastavalmistuneet korvapuustit nautitaan kylmän maidon kera. Aina.
QuickEdit
Mona
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

 1. Korvapuusti on päivänsä ansainnut. Tänään on kauheaa lukea näitä postauksia, kun kaikkialla "tuoksuu" pulla. Me voidaan molemmat pitää tasaisin väliajoin henkilökohtaisia berliininmunkkipäiviä ;-)

  VastaaPoista
 2. Niin on! Myönnän, että omat korvapuustikuvat eivät ole tältä päivältä, vaan pullat vaivattiin viime viikonloppuna. Ja jäivät isukin herkutaltaviksi. Niinpä tänään ei ole pulla tuoksunut täälläkään vaan on ollut tyytyminen blogien ihaniin korvapuustikuviin.

  Berliininmunkkipäivä, check! :) Ehkä jo ensi kuussa...

  VastaaPoista
 3. Multa meni puustipäivä ihan ohi kun on niin vauhdikasta ollut tällä viikolla uusissa töissä :( nyyyh. Pitää kyllä pitää oma puustipäivä lähiaikoina ;)

  VastaaPoista
 4. Pannukakullahan on ihan oma päivä - Pancake Day eli Shrove Tuesday! Suomessa se vaan peittyy höpsösti laskiaispullapäivän alle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oon tainnut joskus muuten kuulla Pancake Daystä - nyt kun siitä mainitsit! Mutta enpäs muistanut tuota kirjoitellessa. Suomeen pitäisi siis saada ihan oma pannukakkupäivänsä :)

   Poista

Follow @hellajahoukutus