Lokakuu on pyörähtänyt käyntiin ja todellinen syksy täällä. Sateineen kaikkineen. Eikä siinä syksyssä kai mitään vikaa ole, ainakaan kun tuota kaunista väriloistoa ihailee. Uudet goretex-popot vaan jalkaan ja ulos vesilätäköihin ja lehtikasoihin loikkimaan!
Väriloistoa on myös tässä hauskassa pyttipannu-kokeilussa, jonka bongasin jostain aikakauslehdestä vähän aikaa sitten. Ei perunaa vaan juureksia. Ja perinteisen spydärimakkaran tilalla mehevää jauhelihapihviä.
Maukasta vaihtelua.
Premium-pyttipannu
noin 700 g juureksia (porkkanaa, lanttua, bataattia, sipulia...)
2 rkl öljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
timjamia
suolaa
pippuria
PIHVIT
600 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaviiliä
1 muna
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 sipuli
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
LISÄKSI
1 kananmuna per syöjä
Kuori ja paloittele juurekset. Pane juurekset uunivuokaan, valuta päälle öljyä ja hunajaa. Lisää mausteet, sekoita ja kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaansa.
Sekoita korppujauhot kermaviiliin ja anna turvota hetki. Silppua sipulit ja kuullota hetki öljytilkassa murskattujen valkosipulinkynsien kanssa. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pulleiksi pihveiksi.
Paista jauhelihapihvit pannulla ja kananmunat toisella pannulla. Nosta pihvit juuresten päälle ja lisää päällimmäiseksi paistettu muna. Pyöräytä munan päälle vielä ripaus mustapippuria.
Toimii takuuvarmasti! Meilläkin tehtiin tuossa joku viikonloppu spydäriä. Aateloin vielä piparjuurikastikkeella. Toimi sekin hyvin.
VastaaPoistaNam! Kuulostaapa hyvältä. Pyttipannuversioita voi tehdä varmaan vaikka kuinka monta, ihan paras jääkaapintyhjennysruoka :)
Poista