Pakastimeen loppukesästä kerätyt marjavarastot on jo korkattu! Kun tekee mieli jotain hyvää, makeaa ja nopeasti, pyöräytän usein muffinseja. Pakastimesta olisi löytynyt marjaisten muffinsien luottoystävää, mustikkaa, mutta päätin tällä kertaa kokeilla jotain vähän erilaista. Mustaherukkaa. Ja toimi aivan älyttömän hyvin!! Varsinkin makuja pehmentävän valkosuklaan kaverina. Alkuperäinen resepti, jota muokkasin hieman, löytyy täältä.
Mustaherukka-valkosuklaamuffinsit
12 kpl
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
150 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1 dl maustamatonta jugurttia
2 dl mustaherukoita
80 g valkosuklaata
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma vuorotellen joukkoon sulatetun rasvan ja jugurtin kanssa varovasti sekoittaen (älä enää vatkaa).
Pyörittele jäiset mustaherukat parissa ruokalusikallisessa vehnäjauhoja, jotta marjat eivät sotke koko muffinsitaikinaa siniseksi. Lisää mustaherukat ja rouhittu valkosuklaa taikinan joukkoon ja sekoita varovasti joukkoon.
Annostele taikina muffinsivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
Ihania kuvia :) enpä ole itse koskaan laittanut mustaherukkaa munffissitäytteeksi, täytyypä kokeilla kun niitä on pakkasessa.
VastaaPoistaKiitos! En ollut minäkään tätä ennen, mutta ei kyllä jäänyt viimeiseksi kerraksi :)
Poista