Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Makea vastaan suolainen - Jauhelihatäytetyt letut



Kumpaa sinä suosit? Makeaa vai suolaista?

No allekirjoittaneella lempiletut ovat ehdottomasti makeita. Hilloa tai sokeria ja juhlahetkinä vielä kermavaahtoa päälle. Ihanaa, ihanaa, slurps... :) Johtuupi varmaan siitä, että makea voittaa muutenkin suolaisen melkeinpä missä tahansa omissa herkkuvertailuissani.

Lettukisassa suolaiset letut jäävät siis selvästi kakkoseksi, mutta hopea ei missään nimessä ole häpeä. Suolainen täyte on erinomainen kaveri letuille, kunhan muistaa jättää lettujen sokeroinnin paistamisen jälkeen väliin :) Tällä kertaa meillä tehtiin jauhelihatäytteisiä lettuja. 

Jauhelihalla täytetyt letut


LETTUTAIKINA
2 munaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

paistamiseen voita

TÄYTE
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 paprika (meillä tällä kertaa vihreää paprikaa)
400 g jauhelihaa
pala purjoa
200 g raejuustoa
100 g ruohosipulituorejuustoa
mustapippuria
jauhelihamaustetta / yrttimaustetta
emmentaljuustoraastetta

Vatkaa kanmunien rakenne rikki, lisää puolet maidosta ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää loput maidosta sekä suola. Sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia.

Paista letut kuumalla pannulla kummaltakin puolelta. Lettujen paistamisessa vakio on, että ensimmäinen lettu (joskus vielä toinen ja kolmaskin) epäonnistuvat, mutta älä lannistu! :)Voit paistaa joko muutaman isomman letun tai usemapia pikkulettuja. Mielestäni isompia lettuja on helpompi täyttää, niin ettei täyte pursua letuista ulos, joten meillä tehtiin noin 6 isompaa lettua.

Kuullota tilkassa öljyä silputtu sipuli ja valkosipuli sekä kuutioitu paprika. Lisää joukkoon jauheliha ja paista seos kypsäksi. Mausta mustapippurilla ja jauheliha- tai yrttimausteella. Sekoita kulhossa jauhelihaseos, silputtu purjo, raejuusto sekä tuorejuusto.

Täytä letut seoksella ja kieritä rullalle. Kasaa täytetyt letut uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut (noin 10-15 minuuttia riittää).

Tarjoa rapean salaatin kera.


QuickEdit
Mona
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Ahhh! suolaiset letut on suurta herkkua :)

    VastaaPoista
  2. Slurps, ihanaa kesäruokaa! Tuli lapsuusmuistot mieleen, meidän isä teki aina juuri jauhelihatäytteisiä lettuja evääksi kun lähdettiin jonnekin reissuun tai rannalle.

    VastaaPoista
  3. Nämä on pyörineet mielessä jo pitkään ja tänään pääsin vihdoin tekemään lettuja :) tosin laitoin tonnikalaa täytteeksi. Nämä olivat extempore-letut kun brunssilta jäi lettuja yli. Nam nam nam.

    VastaaPoista
  4. Oi tonnikalatäyte, kuulostaa hyvältä! Mitä laitoit tonnikalan lisäksi?

    VastaaPoista
  5. Maissia, kevätsipuli-valkosipuli-kermaviilikastiketta, ripauksen fetaa ja kasviksia :)

    VastaaPoista
  6. Nam, tuota täytyykin kokeilla! :)

    VastaaPoista
  7. Monta lettua taikinasta tulee suunnilleen :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lettujen määrä riippuu tietysti hieman siitä, minkäkokoisia teet (ja kuinka monta menee paistovaiheessa pyllylleen) :) Arvioisin, että suurin piirtein 10 lettua tulee.

      Poista
  8. Lätyt on niin hyviä! Yleensä paistan ison satsin josta syödään ensin sokerin kanssa useampi. Seuraavalle päivälle usein jää lättyjä joista pyöräytän suolaisella täytteellä aterian. Toimii aina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulosta hyvältä toimintatavalta! :) Makeat lätyt kun selvästi ovat parempia heti paiston jälkeen, mutta suolaisilla täytteillä menee eilispäivän lettukin.

      Poista
  9. Etsin hyvää ja helppoa ohjetta suolaisista letuista ja löysin sinun reseptisi. Ja samalla löysin ihanan blogisi! Letut tehty ja todella hyviä tuli. Mies tykkäsi tuosta täytteestä ja hänen lettunsa hävisivät kaikki. Itse kun en syö lihaa niin korvasin sen linssimuhennoksella ja soijarouheella ja maistui minullekin (ja jäi vielä töihin lounaaksi). Innolla alan lukemaan mitä muita reseptejäsi pääsen kokeilemaan. :) -Tea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tea ja kiitos ihanasta kommentistasi! Kiva kuulla, että letut olivat mieleen ja muutkin blogin reseptit tuntuvat omilta. Eikun testaamaan ja pistä ihmeessä kommenttia myöhemminkin.

      Aurinkoa kevääseen! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus