Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kesämatkailua, osa 1: UusikaupunkiMeidän ensimmäinen kesälomareissu suuntautui tänä vuonna Uuteenkaupunkiin, noin 15 000 asukkaan kauniiseen pikkukaupunkiin länsirannikolla. Kelit olivat sitä perinteistä suomalaista kesäsäätä, jonka viimeisen parin hellekesän jälkeen oli jo täysin unohtanut: + 15 astetta, tihkusadetta ja hyvin, hyvin lyhyitä auringonpilkahduksia. Tämän emme tietenkään antaneet menoa haitata!

Uudenkaupungin kaupunkikeskusta ja vanha puutaloalue olivat täynnä kauniisti säilyneitä 1800-luvun puutaloja.


Kulttuurinnälkää tyydytettiin kaupungin Kulttuurihistoriallisessa museossa, joka oli entisen tupakkatehtailijan porvariskoti ajanmukaisine kalusteineen ja esineineen. Museon yläkerrassa oli merenkulkuaiheinen näyttely. Museon sisäänpääsy oli vain kaksi euroa, joka oli mielestäni erittäin kohtuullinen hinta näin mielenkiintoisesta museosta. Suosittelen!Uudessakaupungissa kun oltiin, piti toki käydä myös Uudenkaupungin Automuseossa, joka on Suomen ainoan henkilöautoja valmistavan autotehtaan yhteydessä. Valmet Automotiven tehtaalla on valmistettu 1960-luvun lopulta lähtien mm. Saab-autoja, joita museossakin oli esillä useita.


Kaupunginlahden rannalta löytyy muutamia oikein kivoja terasseja ja ravintoloita. Me kokeilimme Sualaspuria (maukas ruoka, mitäänsanomaton palvelu) sekä Kahvelin terassia (isot pizzat, kauniit maisemat). Ja tietysti kävimme myös Pakkahuoneella herkuttelemassa läntisen Suomen ehkä kuuluisimmilla munkeilla, jotka veivät todella kielen mennessään!


Yksi "nähtävyys" on vielä pakko mainita. Vakka-Suomen Panimo. Erikoisoluiden ja siidereiden pienpanimo keskellä kaupunkia, josta oli toki pakko nappaa parit tuliaiset mukaan :)


Jatkoa kesämatkailulle seuraavassa osassa! :)
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus