Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kesäkaverini Kaalisalaatti


Lapsuuden kaalimuistot ovat sekä hyviä että vähemmän hyviä. Aloitetaan niistä vähemmän hyvistä. Kaikki kuumennetty tai kypsennetty tai millään tavalla lämmin kaali ei koskaan minulle maistunut. Kaalilaatikko, kaalikääryleet, kaalikeitto... Pelkkä kaalin tuoksu teki jo pahaa. (Täytyy hieman nolona myöntää, etten kyllä vieläkään ole mikään kypsennetyn kaalin ystävä, ja kaalikääryleitä syödessä puolukkahilloa kuluu suurin piirtein saman kokoinen kasa kuin itse kääryleitäkin.)

Sitten on niitä hyviä muistoja. Tämä tuli itse asiassa ihan yhtäkkiä tänään mieleen, kun lähikaupassa lappasin koriin varhaiskaalia. Mummin kaali-ananassalaatti! Kesäisin piti mummin mielestä syödä kevyemmin, joten mummi teki erittäin simppelin aterian pilkkomalla kaalia ja lisäämällä joukkoon purkin säilykeananasta. Muistan, että vieroksuin ideaa aluksi, mutta hetken päästä jo nakersin kaalisalaattia tyytyväisenä :)

Tässä varhaiskaalisalaatissa ei ole ananasta, vaan makua on tuotu viinietikalla, oliiviöljyllä, sitruunalla ja sinapilla. Alkuperäinen ohje on Fannista ja Kanelista. Aivan ihanaa, kevyttä kesäruokaa!

Kesäinen varhaiskaalisalaatti


1 varhaiskaali
2 nippua kevätsipulia
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl sinappia (Dijon)
rouhittua mustapippuria
suolaa

Leikkaa varhaiskaali ja kevätsipuli suikaleiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka, sokeri ja sinappi kunnes sokeri liukenee joukkoon. Mausta kevyesti rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa.

Kylkeen voit lisätä hyvää fetajuustoa, joka kruunaa salaatin! :)

Kuva on kasviket.fi -sivulta.

Ja ei kun kaalia nakertamaan! Hyvää, halpaa, terveellistä, helppoa ja hauskaa :)
QuickEdit
Mona
7 Comments
Share :

7 kommenttia:

 1. Tämä on varmasti hyvää. Varhaiskaali on ihan parhautta. Pakko oli käydä nirhaisemassa jääkaapista pala ihan sellaisenaan, kun luin tämän postauksen.

  VastaaPoista
 2. Hihih, juu sopii hyvin myös ihan sellaisenaan naposteltavaksi! :)

  VastaaPoista
 3. Kaali-ananassalaatti on ihan parasta! Ehkä se on joku 80-luvun tai 90-luvun lamavuosien juttu... :) Mutta tosi herkulta vaikuttaa myös tämä sinun oma, nykyaikaistettu versio siitä. Täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Ai että, kaalisalaatti on parasta! en ole tätä F&K:n versiota vielä kokeillu, oma tuunaus on hyvin kyllä lähellä tätä :) pitääpä käydä tänään kaalikaupoilla!

  Itse olen vasta viimeisen kahden-kolmen vuoden aikana oppinut tykkäämään myös lämpimistä kaaliherkuista ja nyt kaalikääryleet on jo suurta herkkua! vielä kun ton miehen saisi lämpenemään, se kun ei siedä lämpimän kaalin hajua ollenkaan :D

  VastaaPoista
 5. Se voi Paulis hyvin joo olla, että kaali-ananassalaatin kukoistuskausi oli tuolla parikymmentä vuotta sitten. Täytyypi varmaan alkaa herätellä sitä taas henkiin :)

  Huomasin Annemi sunkin kaalisalaattiversion, hyvältä näytti sekin! Lämpimän kaalin haju on varmaan mullakin se, mikä tökkii eniten...

  VastaaPoista
 6. Kaksi kaalia hankittu ja reseptit mielessä - kaalimainen viikonloppu edessä siis :)

  VastaaPoista
 7. Jee! Laitahan reseptejä esille niin voin itsekin kokeilla!

  VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus