Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Juhannus KorppoossaTerveisiä iki-ihanasta Turun saaristosta! Vietimme juhannusaaton purjehtien läpi kauniiden saaristomaisemien. Itse purjehtimista taisi tosin kestää vain vajaat pari tuntia, jonka jälkeen me auringonotosta tuulettomassa yhden solmun vauhdissa nauttineet hävisimme taistelun "kapteenille", joka turhautui paikallaan liplatteluun. Loppumatka siis koneella pöristen. Ehkä hyvä näin, niin pääsimme myös joskus perille satamaan emmekä joutuneet ankkurotuimaan auringonpalvojiksi keskelle Airiston aaltoja. Juhannusaaton juhlaliputus vedettiin salkoon Korppoossa, jossa poksautettiin myös sampanjat ja nautittiin pentterin kaasuhellalla taiotuista uusista perunoista sekä pippuriporsaasta. Ja tanssahdeltiin jopa muutamat ruotsalaishumpat paikallisen satamaravintolan tanssilavalla :)

Lauantaina ajelimme koneella sateisen harmaan kelin läpi kotisatamaan. Paluupäivän lounaana pentterissä valmistui simppeliä tomaatti-fetapastaa.


Tomaatti-fetapasta purjeveneessä
 1. Mieti jo kaupassa valmiiksi, mikä ruoka veneessä syntyy nopeasti ja helposti. Päädy lihattomaan ja vain vähän liikkuvia osia sisältävään pastaan.
 2. Tiedustele veneessä jo hyvissä ajoin, koska nälkä mahtaa iskeä. Varmista, että kapteeni on tietoinen, että olet juuri siirtynyt sisälle pentteriin valmistamaan miehistölle ateriaa. Ja että vendat ovat tässä kohtaa kiellettyjä.
 3. Laita pastavesi kiehumaan.
 4. Pilko kirsikkatomaatteja, paprikaa, sipulia, valkosipulia (koska veneestähän ei kuitenkaan löydy valkosipulinpuristinta) ja basilikaa (jota veneessä ei olekaan koskaan aikaisemmin nähty, koska purkkihernekeitot ovat vieneet kaiken pentterin säilytystilan).
 5. Paista voissa pilkkomasi ainekset, paitsi basilika.
 6. Kaada joukkoon yrttistä tai valkosipulista tomaattikastiketta.
 7. Suttaa tomaattikastiketta ympäri pentteriä yrittäessäsi pysyä keinumisen mukana.
 8. Keitä pastat.
 9. Totea maustamisvaiheessa, että veneen maustevarastosta löytyy ainoastaan suolaa, jolla pärjää oikein hyvin.
 10. Ripottele lopuksi tomaattikastikkeeseen ne basilikat.
 11. Tarjoa pasta-annokset, joiden päälle olet murustanut runsaat keot fetaa, ulkona sateessa istuvalle miehistölle, joka vetäisee ruoan poskiinsa ennen kuin olet edes ehtinyt aloittaa omaasi.
 12. Ole iloinen ja tyytyväinen pienen pentterin kokki!

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

 1. Aivan täydellinen juhannus, ai että!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo purjehtiminen kauniissa kesäsäässä ja saaristomaisemissa on vaan kivaa! Vielä kun olisi lauantaina keli suosinut niin olisi ollut aivan täydellistä... :D

  VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus