Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Juttua jogurttikastikkeesta



Löysin vähän aikaa sitten jogurttikastikkeen. Tai sitten jogurttikastike löysi tiensä meidän pöytään. Kumpi päin vaan - olen kovin iloinen että näin tapahtui :) Ennen kohtaamistamme kaikkien kylmien soosieni pohjalla oli ollut kermaviili. Tai kermaviili ja majoneesi. Miten yksipuolista! Miten tylsää.

Nyt jogurttikastike on tiivis osa perheemme dippi- ja kastikehetkiä. Se on koristanut niin kana- kuin kalaruokienkin kylkeä ja mehustanut perunoitamme. Se tulee päätymään vielä useisiin kesän grillaushetkiin. Se on tullut jäädäkseen :)

Jogurttikastike


3 dl turkkilaista jogurttia
sitruunan mehua maun mukaan
mustapippuria
suolaa
tuoreita yrttejä (esim. persilja, basilika, ruohosipulia, minttua - rucolakin toimii hyvin)

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua hetken jääkaapissa.
Olen tehnyt jogurttikastiketta moniin eri yrtteihin ja sekoitellut niitä keskenään - kaikki yrtit ja yhdistelmät ovat toimineet erinomaisesti. Kastikkeeseen voi hyvin lisätä myös yhden valkosipulinkynnen antamaan makua, mikäli haluaa - välttämätöntä se ei ole.


Jaa-a, sain siis todellakin jutunjuurta aikaiseksi jogurttikastikkeesta :D

Ylläolevissa kuvissa muuten kastikkeen kaverina uunissa paahtuneita perunoita, sipulia, porkkanaa ja paprikaa sekä ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä broileria. Toimivat erinomaisesti yhdessä!
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Sinne voi laittaa halutessaan sekaan myös hiukan fetaa vaihteluksi, toimii niinkin. Ja itseasiassa juuri tänään tein jogurttikastikkeen, jonne raastoin piparjuurta. Siitä on tosiaan moneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Itse olen tehnyt fetakastiketta aina reseptillä 1 prk kermaviiliä, 1 pkt Apetina fetaa, 1 valkosipulinkynsi murskattuna. Toimii aina erinomaisesti, mutta voisi hyvin korvata tuon kermaviilin tosiaan jogurtilla. Piparjuurikaan ei kuulosta hullummalta, kiitos vinkistä! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus