Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Leikkaa, liimaa, askarteleReseptejä. Ruokalehtiä. Blogeja. Herkullisimmat ja tärkeimmät ruokaohjeet vaan täytyy tallettaa jonnekin. Vaikka Hella & Houkutus toimii ihka omana reseptiarkistonani, haluan säilöä vastaan tulevat ohjeet myös ihan käsinkosketeltaviksikin versioiksi. Tällä hetkellä käytössäni on ihana kirkkaanpunainen muumimamma-kirjanen, jonne liimailen ja kirjoittelen oheita. Ensimmäistä reseptikirjaani aloin keräämään jo teininä kotona asuessa, jotta sitten yksin muuttaessa osaan leipoa pullat ja sämpylät. No-o, ehkäpä niiden kymmenien kakkuohjeiden sijaan olisi ollut nerokkaampaa selvittää, millaisia aterioita esim. nuudelipaketista saa aikaan. Kakuilla kun ei opiskelija elä :)

Nykyään sitten leivotaan niiden opiskelijavuosienkin edestä.

Mutta eilen illalla sitä siis taas askarreltiin. Lehdistä poimittuja ohjeita, joissa on kauniita kuvia ja ihanan kuuloisia reseptejä. Ohjeita, joita täytyy aivan ehdottomasti kokeilla. Leikkaa, liimaa, sommittele. Kovalla lattialla innoissaan istuen tunnista toiseen, kunnes yhtäkkiä huomaa, että on tullut hämärä eikä siristelyltä enää näe, mihin se äsken leikelty sipulikeiton ohje katosi. Lapsekkaan tyytyväisenä valmiisiin sivuihin, vaikkeivät kulmat olisikaan aivan suorassa ja liimaa on levinnyt vähän sinne sun tänne :)

Ja nukkumaan mennessä vielä ruokaohjeista siivottujen lehtien selailua...


QuickEdit
Mona
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

 1. Ihana! Mulla on vaan läjä lehdestä revittyjä/leikattuja/printattuja reseptejä yksi keittiön laatikko täynnä. Parhaimmat niistä, kokeilujen jälkeen, pääsee sitten kunniapaikalle sellaiseen käsinkirjoitettavaan reseptikirjaan, sinne ajattelin luottoreseptini säilöä :)
  mutta joku kansiokin voisi olla kätevä valmiille lehtileikkeille (varsinkin, jos on kaksipuoleinen...)

  VastaaPoista
 2. Apua! sä olet niin tehokas :) milloinkohan sitä itse ehtisi käymään noi lehtipinot läpi ja laittamaan reseptit johonkin järjestykseen?

  VastaaPoista
 3. Mä pohdiskelin eilen että silitänkö vai askartelenko - askartelu voitti :) Toi on niin lepposaa puuhaa, kun voi telkkaria katsellessa samalla tuntea itsensä joten kuten ahkeraksi :)

  Mullakin noi resesptit kertyy aina kasoiksi kaapin kätköihin, kunnes aina välillä saan puhtia liimailla ne kirjaseen. Kansiokin voisi käydä tosi hyvin - sellanenkin johon voisi vaan rei'ittää lehtileikkeet. Äidillä on käytössä sellanen muovitaskukansio, johon saa kaksipuoleisesti muovitaskun sisään aseteltua reseptit.

  Onneksi täältä netin ihmeellisestä blogimaailmasta löytyy ihania ruokaohjeita kuvineen, vaikkei olisi minkäänlaista reseptikansiota itsellään! :)

  VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus