Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Uuniperunat kahdella täytteellä




Lauantai on kulunut ahkeran shoppailun sekä keilailun parissa. Kaupoista mukaan tarttui hää- ja synttärilahjojen lisäksi yhdet kevätkengät, farkut, pari paitaa sekä kesän pippaloihin ihana punainen hamonen. Oikein kiva vapaapäivä siis!

Ilta on sujunut keittiössä hääräillen. Äitienpäiväviemisiksi valmistui viime kesänä ekaa kertaa testattua Välimeren focacciaa sekä vähän makeita herkkuja, joista lisää myöhemmin :) Iltapalaksi tehtiin uuniperunaa kahdella eri täytteellä. Feta-kasvistäytettä sekä kalkkunatäytettä. Täytyypi muuten mainita, että tämä fetatäyte on pelkistettynä versiona meidän keittiön vakiovaruste, joka sopii aivan kaikkeen. Uuniperunoihin, salaatteihin, dipiksi, kastikkeeksi... Nyt lisäsin siihen joukkon vähän kasviksia, jotka tekivät täytteestä välimerellisemmän version. Lisukkeena tomaatti-mozzarellasalaattia, päälle ripaus oliiviöljyä, mustapippuria ja basilikaa. Ahhh, miten hyvää!!


Uuniperunat


1-2 kpl perunaa (Rosamunda) per syöjä

Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat foliokääreisiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.


Feta-kasvistäyte


1 prk kermaviiliä
1 pkt pehmeää fetaa / salaattijuustoa (esim. Apetina)
1 valkosipulinkynsi
8-10 kirsikkatomaattia
1/3 kurkkua
1 pieni vihreä paprika
1 dl kivettömiä oliiveja
mustapippuria

Murskaa feta-/salaattijuusto kermaviilin joukkoon. Suosin itse Apetinan pakettifetaa, joka on helppo murskata haarukalla kermaviilin joukkoon. Puserra seokseen valkopulinkynsi. Pilko kirsikkatomaatit, kurkku ja paprika sekä oliivit ja sekoita ne joukkoon. Mausta mustapippurilla. Meillä ei laitettu nyt mukaan oliiveja (Antilla ne olisivat kuitenkin jääneet lautasen reunalle), mutta uskoisin, että sopivat erinomaisesti täytteeseen.

Ja pelkistetympänä versiona tämän voi tehdä siis ilman noita härpäkkeitä, pelkkä feta, kermaviili ja valkosipulinkynsi. Herkullista myös niin!

Kalkkunatäyte


100 g kalkkunaleikettä
1 pieni punainen paprika
200 g ruohonjuusto-tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
tuoretta basilikaa
mustapipuria

Pilko kalkkunaleikkeet sekä paprika. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma yhteen ja lisää joukkon pilkotut kalkkunat ja paprikat. Mausta hienonnetulla basilikalla ja mustapippurilla.

Nyt elokuvailtaa ja irtokarkkeja. Kodikasta lauantai-illan  jatkoa!! :)
QuickEdit
Mona
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Aijai, mulla on sopivasti Rosamundia kotona, teenpä tänään uuniperunoita tolla sun fetatäytteellä :)

    VastaaPoista
  2. Tuli ihan tajuttoman hyvää, kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus