Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

LaskiaispullaKevättalven juhlapyhälevonnaisista laskiaispulla peittoaa mielestäni Runebergin tortun 6-0. Siksi Ruuneperinä torttuja tuli syötyä vain yksi, kun tähän mennessä laskiaispullia on mennyt jo kolme... :) Ja mielummin hillolla, mutta mantelimassakin menettelee.


Omat pullanleipojaiset pidettiin lauantaina siskon kanssa. Meillä pullat on aina syöty mahdollisimman vaaleina ja raakoina, eikä näitäkään pulleroita pidetty uunissa juuri kymmentä minuuttia kauempaa. N-A-M!


Vaikka peruspullan ohje taitaa joka huushollista löytyä (vähintään siitä vehnajauhopussin kyljestä), niin lisätään se kuitenkin tänne blogiinkin.

Pullataikina

5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
50 g hiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150-200 g voita tai margariinia

Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja lisää joukkon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja koko ajan vaivaten ja loppuvaiheessa voi/margariini. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

Muotoile pullat ja anna niiden kohota vielä 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 225 asteessa 10 minuuttia (tai hieman pidempään, jos pidät tummemmista pullista).

Ja laskiaispulliin sitten väliin reilusti kermavaahtoa ja hilloa...


QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus