Kevättalven juhlapyhälevonnaisista laskiaispulla peittoaa mielestäni Runebergin tortun 6-0. Siksi Ruuneperinä torttuja tuli syötyä vain yksi, kun tähän mennessä laskiaispullia on mennyt jo kolme... :) Ja mielummin hillolla, mutta mantelimassakin menettelee.
Omat pullanleipojaiset pidettiin lauantaina siskon kanssa. Meillä pullat on aina syöty mahdollisimman vaaleina ja raakoina, eikä näitäkään pulleroita pidetty uunissa juuri kymmentä minuuttia kauempaa. N-A-M!
Vaikka peruspullan ohje taitaa joka huushollista löytyä (vähintään siitä vehnajauhopussin kyljestä), niin lisätään se kuitenkin tänne blogiinkin.
Pullataikina
5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
50 g hiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150-200 g voita tai margariinia
Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja lisää joukkon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja koko ajan vaivaten ja loppuvaiheessa voi/margariini. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
Muotoile pullat ja anna niiden kohota vielä 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 225 asteessa 10 minuuttia (tai hieman pidempään, jos pidät tummemmista pullista).
Ja laskiaispulliin sitten väliin reilusti kermavaahtoa ja hilloa...
Hei! Miksi raa'at pullat viehättävät sinua?
VastaaPoista