Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Juhlavampi uunimakkara ja coleslaw


Uunimakkara on melkolailla perus-arkiruokaa. Tätäkään versiota tuskin juhla-aterialla valmistaisin, mutta aurajuusto ja kirsikkatomaatit piristävät mukavasti makkaran makua. Vähän niin kuin premium-versio :)

Uunimakkaraa aurajuustolla


1 pkt HK:n sinistä lenkkimakkaraa (muukin makkara tietysti käy, mutta HK on tähän ehdottomasti paras - ja perinteisin)
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
250 g kirsikkatomaatteja
3 tl yrttiseosta
200 g sinihomejuustoa (eli meillä ainakin aina aurajuustoa)

Leikkaa makkarat neljään osaan pitkittäiän. Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Kuutioi kirsikkatomaatit ja lisää ne pannulle. Mausta yrttiseoksella (tai vaihtoehtoisesti suolalla ja mustapippurilla). Aseta makkarat uunivuokaan ja lusikoi täytettä makkaroiden päälle. Ripottele vielä aurajuustoa kuorrutukseksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Uunimakkaran kanssa toimii perinteisenä vaihtoehtona tietysti perunasose. Meillä testattiin kaali-porkkanasalaattia eli coleslawta. Huippuhyvä yhdistelmä!


Kaali-porkkanasalaatti eli coleslaw


3 porkkanaa
300 g valkokaalia
pala purjoa
1/2 prk kermaviiliä
0,5 dl majoneesia
1 tl sinappia
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

Raasta porkkanat ja pilko kaali pieneksi. Silppua myös purjo. Sekoita yhteen kermaviili, majoneesi, sinappi, sokeri, suola ja mustapippuri. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja sekoita hyvin.


QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus