Arkiruokien klassikko. Lihapullat. Tai no, kyllähän lihapullat kelpaavat oikein mainiosti myös sunnuntaipöytään. Itse tehdyt lihapullat on helppo tehdä, joukkoon voi lisätä melkein mitä tahansa jääkaapista löytyvää ja ne maistuvat kaikille mummosta muksuihin.
Nämä lihapullat on maustettu sipulikeittopussilla, mutta keittopussia ei toki missään nimessä välttämättä pullien valmistukseen tarvita, vaan ihan aito sipulikin käy :) Tällöin kuullota sipulit pannulla ja lisää vähän enemmän korppujauhoja kuin mitä tässä ohjeessa on.
Lihapullat
16-20 kpl
400 g naudan jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
1 sipulikeittopussi
1/2 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 kermaviili
suolaa
mustapippuria
aurajuustoa tai fetajuustoa
ruohosipulia tai muita yrttejä
Sekoita jauhelihan joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, sipulikeittopussi, korppujauhot, kananmuna ja kermaviili. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää joukkoon joko aurajuustoa tai fetajuustoa pieneksi murustettuna. Pilko joukkoon vielä ruohosipulia tai muita tuoreita yrttejä. Muotoile seoksesta kylmän veden avulla pieniä palleroita. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti